Vidék

Gálával zárul pénteken a Pusztadaróci Néptánctábor – KÉPGALÉRIA

Talán soha nem volt még ekkora nyüzsgés, vidámság és szórakozás a pusztadaróci Ember Géza kúriában, mint ezekben a napokban, amikor főhadiszállása a negyedik alkalommal megszervezett néptánctábornak.
Vidék

Mágnes: az Élet vonzásában

Az idei tábor is más lesz, mint amit az elmúlt években megszokhattak, de a lényeg ugyanaz: találkozás Jézus Krisztussal!
Vidék

Minden a fánk körül forog vasárnap Börvelyben

A börvelyi csodafánk messze földön híres – aki viszont még nem kóstolta, vasárnap alkalma lesz megismerkedni vele, ugyanis harmadik alkalommal szervezik meg a Fánkfesztivált és Családi napot — amelyen minden e finomság körül forog. No meg a bográcsgulyások, a néptánc, a szórakozás, az Orfeum Hungaricum, Szandi, illetve a Desperado körül.
Vidék

Oldtimers day&night - a nyár legizgalmasabb veterán autó találkozója a sándorhomoki Kováts-kúriánál

Idén sem maradhat el a nyár legizgalmasabb oldtimer rendezvénye, a veterán járművek és oldtimerek nyári találkozója és kempingje a sándorhomoki Kováts-kúria hátsó kertjében.
Vidék

Táncba viszünk! – ígéri a IV. Pusztadaróci Néptánctábor

Sok újdonsággal várja a gyerkőcöket július 14. – 19. között a IV. Pusztadaróci Néptánctábor – amelynek alapját természetesen a néptánc és –daloktatás képezi, de hagyományőrző kézműves foglalkozások, szórakozás, játék és táncház sem hiányzik a palettáról.
Vidék

ART Mansion - kreatív nyílt nap a sándorhomoki Kováts-kúriában

Szedjük csokorba az inspirációkat, nyargaljunk az képzelet végtelen horizontján, alkossunk és csodáljunk alkotásokat. Hozd el a múzsádat is! Mikor és hova? Június 29-én, szombaton 12 órától a sándorhomoki Kováts-kúriába, ahova ismét beköltöznek a múzsák és az alkotók.
Vidék

A nagytarnai ökotáborban felavatták Az emlékezés sétányát

„Arra gondoltunk, hogy a kultúra, irodalom és költészet felé is tereljük a fiatalok érdeklődését, s ha már kint vannak a természetben, mobiltelefon helyett könyvet adjunk a kezükbe” – a nagytarnai ökotábor sétányának könyvházikóiban 15 Szatmár megyeiköltő és író kötetét vehetik kézbe a látogatók, Ady Endrétől Markovits Rodionon át Gúzs Imréig.