Szatmárnémeti

Egy egész család került mérgezés miatt kórházba

(Fotó: archív)
2024.03.04 - 14:21
Kórházba került egy Szatmár megyei család négy tagja, két felnőtt és két gyermek, miután juhok féregtelenítésére használt szerrel mosakodtak meg. Az egyik gyermek kritikus állapotban van.

Négyen – két kislány, az édesanya és a nagymama – kerültek mérgezéssel a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba, miután a juhok féregtelenítésére használt oldattal mosdottak meg. Az egyik kislány két-, a másik ötéves – közölte hétfőn az egészségügyi intézmény.

Mint kiderült, az eset még szombaton történt, a mérgezés tüneteit mutató gyermekeket és felnőtteket a kórház intenzív terápiás osztályára utalták be. Az anya, a nagymama és a kétéves kislány állapota stabil, az egészségügyi állapotuk javul, így őket további folyamatos megfigyelésre és kezelésre 24–48 órán belül áthelyezik egy másik osztályra.

Az ötéves kislány állapota viszont kritikus, mesterségesen lélegeztetik, továbbra is intenzív terápiás kezelést igényel – tette hozzá az egészségügyi intézmény.

Sajnos, nem ez az első eset idén Szatmár megyében: januárban egy anyuka és  hétéves gyermeke került súlyos állapotban a kórházba, miután ugyancsak a juhok számára készült féregtelenítőt használtak. A tavalyi esztendőben ugyanakkor országszerte több kísértetiesen hasonló eset történt, és egy ötéves gyermek sajnos belehalt a mérgezésbe.

Az állatgyógyászati készítmények emberi alkalmazása komoly kockázatot jelent! – nyomatékosítják ismét a szakemberek.

Bumbuluţ Krisztina

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

Ajánljuk még a témában:

Belföld

689 koronavírusos eset az országban

58 személyt kezelnek kórházban koronavírussal, közülük nyolcat intenzív osztályon.
Belföld

Egészségügy: kevés a munkavállaló sok az ellátott

Kevesebb mint hatmillió romániai munkavállaló fizet jövedelme 10 százalékának megfelelő állami hozzájárulást, hogy 16 millió ember egészségügyi ellátását biztosítsa.
Szatmárnémeti

Ismét kötelező a védőmaszk viselése a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban!

Az utóbbi időben ismét elkezdett terjedni a COVID-19 vírus egy újabb variánsa, ami nem veszélyesebb, mint az eddigi variánsok, viszont rendkívül gyorsan terjed. Mivel Szatmárnémetiben és Szatmár megyében is megnövekedtek az esetszámok, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház úgy döntött, hogy óvintézkedéseket vezet be.