Belföld

689 koronavírusos eset az országban

2024.07.09 - 13:47

A július elseje és hetedike közötti héten 689 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában – közölte kedden az egészségügyi minisztérium.

Az új megbetegedések közül 277 esetben újrafertőződést mutattak ki, az érintettek az első megfertőződéstől számított több mint 90 nap elteltével kapták el ismét a vírust.

Intenzív

Jelenleg 58 személyt kezelnek kórházban Covid-19-cel, közülük nyolcat intenzív osztályon - tájékoztatott kedden az egészségügyi minisztérium.

A kórházban kezelt koronavírusos páciensek között 11 kiskorú van, közülük kettőt intenzív osztályon ápolnak.

Négy haláleset

A július 1 - 7. közötti időszakban négy koronavírussal diagnosztizált páciens (három férfi és egy nő) haláláról érkezett jelentés. Ketten 70 és 79 év közöttiek voltak, kettőnek az életkora meghaladta a 80 évet. Mindannyian más betegségekben is szenvedtek, ketten be voltak oltva koronavírus ellen.

A Covid-19-járvány 2020-as kezdete óta 68.957 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak Romániában. Az elmúlt négy és fél évben összesen 3.533.058 koronavírusos esetet jegyeztek Romániában.

Tesztek

Az igazolt új megbetegedések mellett 17 fertőzött személynek ismét pozitív lett a koronavírustesztje.

Az elmúlt héten 569 RT - PCR tesztet végeztek és 5453 antigén gyorsteszt eredményét dolgozták fel.

Eddig összesen 14.018.950 RT-PCR koronavírusteszt eredményét dolgozták fel és 14.843.921 antigén gyorstesztet végeztek Romániában.

Agerpres / Hírszerkesztő
 

Ajánljuk még a témában:

Külföld

Joe Biden koronavírusos lett

Koronavírussal fertőződött meg Joe Biden; az elnök lemondta szerdai kampányprogramját - közölte a Fehér Ház.
Belföld

Egészségügy: kevés a munkavállaló sok az ellátott

Kevesebb mint hatmillió romániai munkavállaló fizet jövedelme 10 százalékának megfelelő állami hozzájárulást, hogy 16 millió ember egészségügyi ellátását biztosítsa.
Szatmárnémeti

Egy egész család került mérgezés miatt kórházba

Kórházba került egy Szatmár megyei család négy tagja, két felnőtt és két gyermek, miután juhok féregtelenítésére használt szerrel mosakodtak meg. Az egyik gyermek kritikus állapotban van.