Belföld

1131 COVID-betegeknek fenntartott ágy van az intenzív osztályokon, ebből 990 foglalt

2021.09.21 - 15:15

Országszerte 16 szabad kórházi ágy van még az intenzív terápiás osztályokon a koronavírus-fertőzötteknek, azokon kívül, amelyeket az alapbetegségük mellett koronavírussal megfertőződött pácienseknek tartanak fenn a különböző kórházakban. Három ilyen ágy van Konstanca, kettő Brassó, egy-egy Bihar, Buzău, Dolj, Hunyad és Szeben megyében, illetve 6 Bukarestben - közölte a tárca.

A minisztérium szerint dolgoznak az intenzív terápiás ágyak számának növelésén, de nagyobb hangsúlyt fektetnek olyan helyek biztosítására, ahol a koronavírus-fertőzött krónikus betegeket kezelhetik, mivel esetükben a társbetegség magas kockázati tényezőt jelent, egészségi állapotuk nagyobb valószínűséggel válságosra fordulhat.
AGERPRES

Ajánljuk még a témában:

Külföld

Joe Biden koronavírusos lett

Koronavírussal fertőződött meg Joe Biden; az elnök lemondta szerdai kampányprogramját - közölte a Fehér Ház.
Belföld

689 koronavírusos eset az országban

58 személyt kezelnek kórházban koronavírussal, közülük nyolcat intenzív osztályon.
Szatmárnémeti

Műtüdőt kapott az intenzív terápiás osztály

Már a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház intenzív terápiás osztálya is rendelkezik ECMO-készülékkel, azaz mesterséges műtüdő-berendezéssel. Ez az eszköz elvégzi a beteg vörösvértesteinek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását, így pótolva átmenetileg a tüdő és a szív munkáját.