Szatmárnémeti

Turos Lóránd: Adrian Cozma a magyarokat nem, csak a pénzüket szereti

2024.05.31 - 17:44
"Semmiképpen sem szeretnénk konfliktusokat, megosztottságot előidézni, hogy olyan árkok alakuljanak ki a helyi közösségben, amit a választások után nehéz lenne betemetni." – mondta az interjúban Turos Lóránd szenátor.

- Turos szenátor úr, jó ideje tart már a választási kampány. Az RMDSZ-nek hogyan sikerült megszólítania, meggyőznie a választókat? 
- Az RMDSZ nem a választási kampányban kell meggyőzze a választókat. Mi az utóbbi négy, illetve nyolc évben elvégzett munkával bizonyítottunk a választóknak, úgy Szatmár megyében, mint Szatmárnémetiben.  

- Hogyan zajlott eddig a kampány?
- A kampányban a politikai pártok többsége az elmúlt négy év tevékenységéről illetve a következő évekre szóló tervekről beszél. Természetesen vannak kivételek, de elmondhatjuk: korrekt választási kampány zajlik. A kivételek a PNL és az AUR.

- Mi hozható fel a kivételt képező pártok ellen?
- Az AUR Szatmár megyében a Nemzeti Liberális Párt utánfutója lett. Azt hiszem, hogy emiatt a liberális párt alapítói forognak a sírjukban. A PNL egy mocskos kampány mellett döntött, személyes támadásokkal vegyítve. A pártvezető támadásai pedig nem csak alaptalanok, Adrian Cozma súlyos képmutatásról is tanúbizonyságot tesz.

- Mondjon példákat erre!
- Adrian Cozma folyamatosan próbálja akadályozni azoknak az alapítványoknak és egyesületeknek a munkáját, amelyek Magyarország kormányától kapnak támogatást különböző megvalósításokra. Eközben a családja több százezer lejt szed be ezektől a szervezetektől, szállítási szolgáltatásért cserébe. Erről bizonyítékaink is vannak: háborút hirdetett a Partium Labdarúgó Akadémia ellen, miközben a családja több mint egymilliárd régi lejt számlázott ki az akadémiának. 

A PNL pártvezetője az Olimpia VSK, illetve a Városi Sportklub megszüntetése mellett kardoskodik, miközben a családja 350 millió régi lejért szállította a csapatot. Mi több, a Városi Sportklub elleni hadjárat ellenére a képviselő a női kézilabdacsapatot dicséri, néhány lájkért!

De beszéljünk a legnagyobb képmutatásról: Adrian Cozma folyamatosan támadja a magyar közösséget, miközben kapcsolatot keres Magyarországon, hogy Orbán Viktorral készíthessen közös fotót. Szelfizni akar! Találkozni szeretne! Kérem tekintsék meg az erről készült képernyőfotókat. 

- Ebben a kontextusban mi az RMDSZ álláspontja?
- Az RMDSZ a választási kampányban - ilyen körülmények között is - a projektekre és az eddigi megvalósításokra alapoz. Semmiképpen sem szeretnénk konfliktusokat, megosztottságot előidézni, hogy olyan árkok alakuljanak ki a helyi közösségben, amit a választások után nehéz lenne betemetni.

Megrendelő: RMDSZ, COD AEP 23240001

 

További részletek az alábbi képgalériában! 

Ajánljuk még a témában:

Belföld

Románia energetikai helyzete: a román ipar teljesítményének sötét tükre

Antal Lóránt, az RMDSZ szenátorának kezdeményezésére létrejött az energymap.ro
Belföld

A polgármesteri mandátumok 6,81%-át szerezte meg az RMDSZ az országban

A Szociáldemokrata Párt (PSD) a polgármesteri mandátumok 53,24%-át, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a 34,69%-át, az RMDSZ pedig a 6,81%-át szerezte meg a vasárnapi önkormányzati választásokon.
Belföld

Kelemen Hunor: erős képviseletre van szükség!

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök vasárnap Csíkkarcfalván kijelentette: arra szavazott, hogy a magyar közösségnek erős hangja legyen az Európai Parlamentben, és tovább fejlődjenek a magyarlakta települések.