Szatmár megye

Tanulás szórakozva, természetvédelem játszva

2024.07.09 - 13:19

Az E-Consult Egyesület Szatmárnémeti, a Nagykárolyi Elméleti Líceummal partnerségben indítja el Tanulás szórakozáson keresztül, természetvédelem játszva elnevezésű projektjét.

Ezt a Román Környezetvédelmi Alap (AFM) finanszíroz, a Környezeti nevelés és környezettudatosság program keretében 387.552 lej vissza nem térítendő támogatással.
A projekt 18 hónapon keresztül valósul meg, fő célja a fiatalok környezeti nevelése és aktív bevonása a környezetvédelembe.

hirek/2024/07-julius/tanulas-szorakozva-termeszetvedelem-jatszva-1.jpg
A projekt célja

A projekt hosszú távú célja egy olyan generáció formálása, amely tudatában van a környezeti problémáknak, és aktívan hozzájárul ezek megoldásához. A projekt általános célja, hogy több mint 500 Szatmár megyei diákot vonjon be környezeti nevelésbe másfél éven keresztül. A résztvevők interaktív módszerek és játékok segítségével, valamint a projekt keretében létrehozott oktatási anyagok használatával készülnek fel környezetvédelmi problémák gyakorlati kezelésére.

hirek/2024/07-julius/tanulas-szorakozva-termeszetvedelem-jatszva-3.jpg
A résztvevő diákok megismerik az ember szerepét az ökoszisztémában és a legfontosabb környezeti problémákat interaktív foglalkozásokon, amelyeket környezeti oktatási szakértők vezetnek.
A szervezett műhelyek, kirándulások és oktatási táborok lehetőséget biztosítanak a diákoknak arra, hogy megtanulják és alkalmazzák a környezetvédelem konkrét módszereit.
Ezek a tapasztalatok elengedhetetlenek ahhoz, hogy fejlesszék a szükséges kompetenciákat egy felelős és fenntartható életforma kialakítása érdekében.

A fiatalok nemcsak a környezetvédelemről tanulnak, hanem bátorítást kapnak arra is, hogy maguk is a fenntarthatóság és a természet iránti tisztelet szószólóivá váljanak.

Közlemény
(Fotók: E-Consult Egyesület)

 

Ajánljuk még a témában:

Belföld

Megvan az első pár ezer napkollektor-támogatott!

Közzétette a napelemtelepítés-finanszírozással foglalkozó környezetvédelmi alap (AFM) a tényleges kedvezményezettek első tíz százalékát soroló listát.
Szatmár megye

Újra él a napelem támogatási rendszer

Szeptember végén, per miatt leállt a fotovoltaikus panelek támogatási rendszere. A felperes azonban nemrég visszalépett, újra beindult a folyamat, egy hónapon belül lesz érdemi változás.
Szatmárnémeti

Fejlődhet, bővülhet a Vöröskereszt

A szatmárnémeti polgármesteri hivatallal közösen kezd bővítésbe a Vöröskereszt szatmárnémeti csapata, a pénteki projektindítón beszéltek arról, miről szól az uniós támogatásból történő egyesület- és tevékenységfejlesztés.