Szatmárnémeti

Szatmárnémeti húsz pontján mérik a levegőminőséget

(Fotó: Habarics Zsolt)
2024.05.30 - 12:35
Van a szatmári megyeszékhelynek egy a Szabolcs – Szatmár – Bereg-i megyeszékhellyel közös környezetvédelmi projektje, amely által létrejöhetett egy több ponton is végezhető, folyamatos levegőminőség-mérés.

Szatmárnémeti magyarországi testvérvárosával, Nyíregyházával közösen valósította meg a CrossBordAir elnevezést viselő projektet – a megnevezés Határon átnyúló levegőként magyarítható –, amelynek keretében 20 mérőeszközt telepítettek a szatmári megyeszékhelyen a levegő minőségének monitorozására. Ezek az eszközök nem csak a szálló por koncentrációját mérik, hanem a hőmérsékletet és páratartalmat is.

Tevőlegesen is

A CrossBordAir pályázat keretében elkészült egy cselekvési terv is, ami útmutatást nyújt a légszennyezettség csökkentésére. A program keretében telepített mobileszközök segítenek naprakészen követni a releváns adatokat, hasznos eszközt jelentenek a szakembereknek a környezetvédelmi intézkedések meghozatalában.

A mobil mérőeszközök segítik az adatgyűjtést és elemzést, ez a lépés jelentős előrelépés a zöld cselekvések terén és segíthet a levegőminőség javításában.
Az adatok valós időben mindenki számára elérhetőek EZEN a weboldalon.

Hírszerkesztő
 

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Áramszünetek Szatmárnémetiben július 15. - 19. között

Munkavégzés miatt feszültségmentesíti a vezetékeket az Electrica Distribuţie több szatmárnémeti címen is.
Szatmárnémeti

Bolhák, nomádok és patkányleves

Nem csak a kánikulai hőmérsékletekben, de július tizedikén képekben, ízekben és sztorikban is Szatmárnémetibe látogat a mesebeli Afrika.
Szatmárnémeti

Forgalomkorlátozással kezdődik Szatmárnémetiben a hét!

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala forgalomkorlátozásra hívja fel a szatmári autósok figyelmét.