Nagykároly

Rangos díj a rekettyés citerásoknak

Jól szerepeltek a Rekettyések a magyarországi versenyen. (Fotó: Horn Levente)
2022.05.17 - 13:00
Szombaton, május 14-én rendezték meg a magyarországi Kállósemjénben az I. Rózsafa Nemzetközi Ifjúsági Népzenei Találkozót és a XIV. Vass Lajos Népzenei Verseny ifjúsági elődöntőjét, amely országos KÓTA-minősítő megmérettetés.

A rendezvényen bemutatkozott a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület is, egyik oktatójuk, Nauner Agárdi Éva tanárnő vezetésével. Az egyesület citerazenekara és Kisrekettye-citerazenekara, valamint Boros Bianca és Katona Dóra szólistái aranyfokozatot értek el. A versenyt a Rózsafa Művészeti Egyesület és a Vass Lajos Népzenei Szövetség szervezte meg a kállósemjéni Kállay-kúria nagytermében. A rendezvény ideje alatt népművészeti kézműves-foglalkozást tartottak, valamint népi iparművészek portékái is várták az érdeklődőket. A népzenei találkozót táncházzal fejezték be, amelyre a magyarországiak mellett Felvidékről és Erdélyből is érkeztek versenyzők. V. B.

Ajánljuk még a témában:

Nagykároly

Felnőtteket is vár a Rekettye

Jó hírt közölt nemrég közösségi oldalán a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület: szombaton, azaz október 15-én elkezdik a felnőttek néptáncoktatását.
Nagykároly

Új tanév, új rekettyés kihívások

Elkezdődött az idei rekettyés tanév is Nagykárolyban. A jól bevált foglalkozások mellett újdonságokkal is készülnek a népi kultúra iránt érdeklődőknek.
Vidék

Határtalanul: A nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület

Határtalanul című rovatunk mai kiadásában — amelynek keretein belül Szatmár megyéből elindulva országhatárokat átívelő tevékenységeket mutatunk be — Székely Sárával, a bő három évtizedes múltú nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület vezetőjével beszélgettünk.