Szatmárnémeti

Piros, és arany színű díszeket kapott a mindenki karácsonyfája

2023.11.30 - 20:18
A piros és az arany szín dominál a szatmárnémeti karácsonyi vásárban, az uralkodó hangulat pedig a meleg. Esőbe forduló hószállingózásban nyílt meg a karácsonyi vásár, de belül senki sem fázott.

Pontban hatkor a polgármester és a gyerekek felkapcsolták az ünnepi fényeket, beindult az óriáskerék, elkezdődött a karácsonyi vásár és ezzel egy időben a köztéri karácsonyvárás is Szatmárnémetiben.

Teljes értékű karácsonyi vásár

Idén minden egy helyre összpontosul, ami nagyon jó választás, csak annyi a baj, hogy kicsinek bizonyult a tér – több ezren voltak a vásárnyitón –, nem nyúlik el a tömeg a régi központ és az új központ között mint a korábbi eseményeken.

hirek/2023/november/20231130-krcsnyvsr/img-8044.JPG
De a lényeg, hogy minden befért a vásár területére. A Someşul áruház elől induló Mikulásvonattal nyílik az eseményhelyszín, a tér másik felén, az óriáskerékkel zárul. A kettő között rengeteg minden van, központi helyen a tíz méter magas, arany és piros színű díszekkel ékeskedő karácsonyfa. Amúgy volt az első dolog amit a kilátogatók megnéztek, ami előtt fotózkodtak, a megnyitó második és harmadik számú attrakciója is túlterhelt volt csütörtök délután. Sorok kígyóztak a kisvonatnál és az óriáskeréknél is. Két helyen volt még sor, az egyik a szaloncukor bőkezűen osztogató Mikulás háza, a másik pedig minden olyan hely, ahol forralt bort árultak.
A meleg fények között a téren alattomosan fújdogált egy csípős szél egész csütörtök este és hétkor már esőbe váltott az addig hangulatosan hulló apró szemű hó, ennek ellenére senki sem akart hazamenni.

hirek/2023/november/20231130-krcsnyvsr/img-8025.JPG
33 napon át

A kézműves termékekkel, karácsonyi díszekkel és házi készítésű termékekkel teli karácsonyi vásár mostantól kezdve január harmadikáig minden délután várja a látogatókat a szatmárnémeti új főtéren, nem marad el a Mikulás-műhely sem, üzemelni fog január harmadikáig az óriáskerék is, meg zenei program is lesz, de mindenről részletesebben ITT olvashatnak, korábbi cikkünkben.

Princz Csaba
 

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Áramszünetek Szatmárnémetiben július 15. - 19. között

Munkavégzés miatt feszültségmentesíti a vezetékeket az Electrica Distribuţie több szatmárnémeti címen is.
Szatmárnémeti

Bolhák, nomádok és patkányleves

Nem csak a kánikulai hőmérsékletekben, de július tizedikén képekben, ízekben és sztorikban is Szatmárnémetibe látogat a mesebeli Afrika.
Szatmárnémeti

Forgalomkorlátozással kezdődik Szatmárnémetiben a hét!

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala forgalomkorlátozásra hívja fel a szatmári autósok figyelmét.