Szatmárnémeti

Naponta 40 szatmári tesztje pozitív

(Fotó: agerpres)
2023.10.04 - 11:49
Ha csak enyhén is, de nőtt az új típusú koronavírus fertőzéssel diagnosztizált Szatmár megyei lakosok száma.

Naponta 40 szatmárinak pozitív a COVID-19 tesztje – közölte a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP). Szeptember 11. és 17. között 254 új típusú koronavírussal fertőzött lakost vettek nyilvántartásba, szeptember 18-24. között 343 fertőzöttről tudott az igazgatóság, szeptember 25. és október 1. között, múlt héten pedig újabb 347 megbetegedést jegyeztek. Ez közel 40 esetet jelent naponta – jegyzi meg a DSP.

A közegészségügyi igazgatóság maszk viselését javasolja zárt, zsúfolt, rosszul szellőző helyiségekben. Betegen ne menjünk közösségbe, ezzel kímélve a többieket a fertőzés esélyétől. Ha muszáj közösségbe mennünk, viseljünk maszkot. Az alapvető higiéniai szabályokra fordítsunk nagy figyelmet! Mindig alaposan mossunk kezet! Hordjuk magunknál kézfertőtlenítőt, hogy bárhol vagyunk, megelőzhessük a felületi fertőzéseket. 

Erősítsük immunrendszerünket, ahogyan csak tudjunk: pihenjünk eleget, táplálkozzunk kiegyensúlyozottan, mozogjunk, menjünk szabad levegőre.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

Ajánljuk még a témában:

Külföld

Joe Biden koronavírusos lett

Koronavírussal fertőződött meg Joe Biden; az elnök lemondta szerdai kampányprogramját - közölte a Fehér Ház.
Belföld

689 koronavírusos eset az országban

58 személyt kezelnek kórházban koronavírussal, közülük nyolcat intenzív osztályon.
Szatmárnémeti

Szatmári áldozata is van az influenzának

Szatmári áldozatot is követelt az influenza-szezon: a megyei közegészségügyi igazgatóság közlése szerint, az elmúlt héten egy, a 15–49 év közötti korcsoportba tartozó szatmári belehalt a vírusfertőzés okozta szövődményekbe.