Belföld

Még három hétig kérhetik a támogatást a végzősök

2024.07.10 - 12:05

Ahhoz, hogy a végzőst nyilvántartásba vegyék, szükség van egy, a tanulmányai befejezéséről szóló iskolai igazolásra. Ezt kiadják akkor is, ha nem sikerült az érettségije, de akkor nem, ha valamiből bukásra áll és pótvizsgára kell jelentkeznie. Az érintettek a sikeres pótvizsga után kapják meg az igazolást és jelentkezhetnek az ügynökségnél hatvan napon belül. 

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) szerint azok a fiatalok, akik nem szeretnének egyetemre menni, beiratkozhatnak az intézményhez, ahol ingyenes szakmai tanácsadásban és egyéb, a munkaerőpiacon való elhelyezkedést ösztönző programokban vehetnek részt.

Fontos tudnivaló, hogy az idén végzettek augusztus 6-ig jelentkezhetnek az ügynökségeknél, ahol végzettségüknek megfelelő munkahelyeket ajánlhatnak nekik vagy javasolhatják a továbbképzést.

A bejelentkezéshez szükséges iratcsomó a következő iratokat kell tartalmazza: személyi igazolvány, valamint iskolai végzettséget és szakmai végzettséget igazoló dokumentum. Csak azok jogosultak munkanélküli segélyre, akik a tanulmányaik elvégzésétől számított hatvan napon belül jelentkeznek a megyei ügynökségeknél és ott kérvényezik ezt. Jelenleg a munkanélküli segély havonta 330 lej, és fél évig folyósítják.

Hírszerkesztő

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Szatmár megyében indul a legtöbb ingyenes szaktanfolyam

Szatmár, Dâmbovița és Botoșani megyében indul a legtöbb szaktanfolyam a regisztrált munkanélküliek számára – adta hírül az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség.
Szatmárnémeti

Az aktív szatmáriak 3,5 százaléka állástalan

Közel 4500 munkanélküli személy regisztrált a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségen, az állástalanok zöme azonban nem kap munkanélküli segélyt - derül ki a legfrissebb összesítésből.
Szatmárnémeti

Több mint 650 betöltetlen munkahelyet hirdettek

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség heti rendszerességgel összesíti a megyében található szabad állásokat. A legfrissebb kimutatás szerint jelenleg 654 betöltetlen munkahelyre keresnek alkalmazottat.