Szatmárnémeti

Kezdődhet a körkörös felüljáró tervezése

Forgalmas csomópontot tehermentesíthet ha elkészül felüljáró formájában a Crinulhoz tervezett új közlekedési műtárgy. (A szerző felvételei)
2024.06.13 - 14:42
Lehet, hogy közelebb van a kivitelezése mint sokan hitték, azonnali tanácsülésen fogadta el a szatmárnémeti tanács a megvalósíthatósági számokat, ami a tervezési munka megkezdéséhez kell.

Forgalomkönnyítési céllal tervez már évek óta gyalogosok és biciklisek számára fémszerkezetű és eléggé futurisztikus kinézetű felüljárót építeni a szatmárnémeti városvezetés a Golescu-híd bal parti lábánál lévő Crinul csomópontba.

Lift, fény, zöld

Most lett megtéve az első kézzelfogható lépés a kivitelezés irányába: engedélyeztetési és megvalósíthatósági tanulmányt fogadott el szerdai, azonnali ülésén a szatmárnémeti tanács.
Erre lesz szükség a tervezéshez és kivitelezéshez, ami még mindig odébb van, de a rákészülés szemmel látható. Be van tervezve liftek beépítése is, a mozgássérültek számára, zöldövezetek is lesznek az építményen, illetve közvilágítás. 

hirek/2024/06-junius/keszulhet-a-tervezese-a-korkoros-feluljaronak-2.JPG
A távolabbi célhelyre menő biciklisek el fogják tudni kerülni a felüljárón át a Crinul kereszteződést
A felüljáró elsősorban a kerékpáros tranzit számára készül, tehát az olyan bicikliseknek, akik itt haladnak el, de a város valamelyik másik pontjára tartanak. A határozat egyébként a Golescu-hídi bicikliút korszerűsítéséről is szól, tehát elég jól használható felülete lesz ide és innen tovább a kerekezőknek is.

Hasonló céllal bír az építmény a gyalogosok számára is, tehát nem azoknak készül akik valamelyik közeli boltba készülnek gyalog, hanem például olyannak, aki a nagypiaci buszmegállóba érkezik és a megyei kórházba tart, vagy a plázából menne az Auchanhoz.

A felüljáró által valamelyest tehermentesítve lesz a híd lábánál lévő forgalmas csomópont, de az ott most is meglévő átkelők nem fognak megszűnni ha elkészül a felüljáró, akkor sem.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 
 

Ajánljuk még a témában:

Szatmár megye

Lassan megfizethetetlen lesz az autós biztosítás

A Pénzügyi Felügyeleti hatóság nem tudja megoldani a kötelező gépjármű-felelősség biztosítási piac problémáját, úgyhogy eltereli: megint meg kellene hosszabbítani az RCA-ársapka érvényességét.
Szatmárnémeti

Nagy bölcsőde épül a kicsiknek

Elkezdődött a szatmárnémeti Iuliu Coroianu utcai „nagy bölcsőde” építése Szatmárnémetiben. Ennél jobb helyen nem is épülhetne. Lesz párja is, a Golescu híd bal parti lábánál.
Szatmárnémeti

Használatban a Fabricii úti buszterminál

Már használják a buszok a szatmárnémeti Fabricii úti tömegközlekedési csomópontot, igaz egyelőre csak köztes megállóként. Hamarosan betölti tényleges funkcióját ez a logisztikai központ.