Szatmárnémeti

Kész a „macskaköves” utca - behajtás rendszám alapján.

2023.10.23 - 12:28
Befejezték a szatmárnémeti Ştefan cel Mare (Kazinczy) utca javítását, helyén van az utolsó burkolati elem is. Gyalogos és biciklis forgalomra van optimizálva, de fogadni fogja ez a szakasz a buszokat és a célforgalmat is.

Három hónapnyi munka után kész a szatmárnémeti „macskaköves” utca javítása, elvonultak a munkatelepről a munkások, átadták a forgalomnak a kétszáz méteres útszakaszt. Mintegy nyolcvan köbméter keramitkő került vissza a helyére, miután a korábbiaknál jobb alapozást végeztek, eltüntették a járdaszegélyt és szintre emelték a csatornafedeleket. Most már faltól falig sárga kő húzódik az utcának ezen a szakaszán - ahol eddig járdák voltak ott nem a sárga keramitkő húzódik, hanem egy árnyalattal sötétebb kőburkolat. Enyhe esése van ennek az úttest felé, szépen el fogja vezetni az esővizet, és nem fog úgy csúszni mikor nedves mint a régi, klasszikus burkolata az utcának.

Okosközlekedés

Ha nincs is kész a főtér, a célforgalom és az áruszállítás használhatja az utcát, ha pedig készen lesz a főtér, be fognak hajtani ide a buszok is rendszeresen, mert ezeknek lesz átjárásuk itt, mint ahogy a hatósági járműveknek is szükség esetén.
Az elképzelés nem változott, a régi főtéri körforgalmat fogják tudni használni a buszok, a rendőrök, a mentők, a kukások és a tűzoltók, illetve az ott lakók és az ott üzemelő cégekhez érkező szállítójárművek, korlátozott számban.

A főtérre való behajtást forgalomkorlátozó oszlopok fogják vigyázni, a „macskaköves” utca végén, rendszámfelismerő rendszer alapján fognak visszahúzódni a földbe, ha behajtásra jogosult jármű érkezik.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 
 

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Áramszünetek Szatmárnémetiben július 15. - 19. között

Munkavégzés miatt feszültségmentesíti a vezetékeket az Electrica Distribuţie több szatmárnémeti címen is.
Szatmárnémeti

Bolhák, nomádok és patkányleves

Nem csak a kánikulai hőmérsékletekben, de július tizedikén képekben, ízekben és sztorikban is Szatmárnémetibe látogat a mesebeli Afrika.
Szatmárnémeti

Forgalomkorlátozással kezdődik Szatmárnémetiben a hét!

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala forgalomkorlátozásra hívja fel a szatmári autósok figyelmét.