Szatmárnémeti

Július végére helyükre kerülnek az acélsodronyok

2024.07.09 - 16:24

A Szamoson átívelő harmadik szatmárnémeti híd építési munkálatai újabb szakaszukhoz értek és egyre közelebb van az a pillanat, amikor a létesítmény bal és jobb oldalának összekötése megtörténhet, tájékoztat a szatmárnémeti polgármesteri hivatal.

,,A Szamoson átívelő, a Ştrandului és az Independenţei utcák közötti híd munkálatai folytatódnak, az összekötő acélsodronyok beszerelése a második fázisba érkezett, a bal parti kábelezés kész, ez a munka most már a folyó jobb partján zajlik. Egyre közelebb vagyunk ahhoz a pillanathoz, hogy a híd bal és jobb oldala középen, a hiányzó ötméteres pályaszakasz elkészítésével összeérjen.” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.

hirek/2024/07-julius/julius-vegere-helyukre-kerulnek-az-acelsodronyok-2.png
Három hét...

„A hídépítésnek egy új szakaszába léptünk, a Szamos jobb partján kell a hídfőkhöz, a felszerkezethez és a pillérekhez kapcsolódó acélsodronyokat kiépíteni. Becsléseink szerint július végére ezt sikerül véglegesíteni, aztán a két oldalon kiépített acélszerkezetet középen egy ötméteres szakasz köti majd össze” – mondta Răzvan Voinea projektmenedzser.

hirek/2024/07-julius/julius-vegere-helyukre-kerulnek-az-acelsodronyok-3.png
Időközben a kivitelezést végző Strabag Rt. az aszfaltozási, közvilágítási munkálatokat végzi. 

A Szamoson átívelő harmadik híd az utóbbi 30 év legnagyobb szatmárnémeti beruházása, és egyedülálló építmény Románia északnyugati részén.

Közlemény
(Fotók: Mango Fresh & Creative)

 

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Épül az új híd, az egyik régit pedig korszerűsíteni fogják – FRISS FOTÓK!

Év végére elkészülhet az új szatmárnémeti ferdekábeles híd, ezt megelőzően, vélhetően július végén, augusztus folyamán viszont egy másik hídon is munkálatok zajlanak majd. Kicserélik a Decebal híd dilatációs szerkezeteit és új aszfaltréteget öntenek.
Szatmár megye

Árvízi riasztás van érvényben a Túron és a Szamoson

Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízvédelmi készültséget rendelt el szerdán az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 13 folyó vízgyűjtő medencéjére. Érintett a Túr és a Szamos is.
Szatmárnémeti

Koszorúzás az árvízi emlékműnél

Ötvennégy évvel ezelőtt "rontott rá" a Szamos Szatmárnémetire és a környező településekre, több mint félszázan haltak meg akkor a természeti csapásban. Rájuk, a sérültekre és az életeket mentőkre emlékeztek kedden az árvízi emlékműnél.