Szatmárnémeti

Használatban a Fabricii úti buszterminál

A Szamos jobb partjának a tömegközlekedési gócpontja van a Fabricii utcán, a bal partra is tervez hasonlót a szatmárnémeti városvezetés. (A szerző felvétele)
2024.04.19 - 09:49
Már használják a buszok a szatmárnémeti Fabricii úti tömegközlekedési csomópontot, igaz egyelőre csak köztes megállóként. Hamarosan betölti tényleges funkcióját ez a logisztikai központ.

A távolsági járatok egyelőre nincsenek ide irányítva és nincsenek összehangolva ezek érkezésére és indulására a Transurban járatok, de a szatmárnémeti tömegközlekedés diszpécserszolgálata már üzemel itt és három járat teljes jogú megállóként használja is.

A Batizi úton járó 6-os, 13-as és 18-as buszok behajtanak a terminálra, ezekre le és fel lehet itt szállni, de még szükség van egy adminisztratív döntésre, hogy tényleges buszterminál legyen ez a Fabricii úti létesítmény. A Transurban és a távolsági buszokat üzemeltetők össze kell hangolják menetrendjeiket, majd egy tanácsi döntésre van szükség az új funkciót szentesítendő.

A Fabricii úti buszterminál azt a célt szolgálja majd, hogy a megyebeli településekről érkező ingázók, illetve a megyén kívüli távolsági járatok itt „találkozzanak”, és a városba érkezve innen gyorsan elérjék a távolabbi részeit a városnak az utasok.

Csomópont lesz ez azok számára is, akik kerékpárral, vagy autóval érkeznek a városon kívülről és busszal utaznának tovább a városon belül, mert autóparkolók és biciklitárolók is vannak a terminálon.

Princz Csaba

 

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Pünkösdi buszmenetrend Szatmárnémetiben

Az ortodox pünkösd miatt hétfőn, a szombati menetrend szerint járnak a szatmárnémeti buszok. Aznap zárva lesznek a jegyárus bódék mindenütt a városban.
Szatmárnémeti

Változik a szombati buszmenetrend

Szatmárnémetiben, június 15-én, 07:00 – 20:00 között, egy köztéri sportrendezvény miatt le lesz zárva a Transilvania sugárút, emiatt a buszok menetrendje is változik.
Szatmárnémeti

Kezdődhet a körkörös felüljáró tervezése

Lehet, hogy közelebb van a kivitelezése mint sokan hitték, azonnali tanácsülésen fogadta el a szatmárnémeti tanács a megvalósíthatósági számokat, ami a tervezési munka megkezdéséhez kell.