Szatmárnémeti

Fejlődhet, bővülhet a Vöröskereszt

Még több segítségre fogható önkéntese lesz a szatmárnémeti Vöröskeresztnek. (Fotó: Princz Csaba)
2022.09.09 - 14:13
A szatmárnémeti polgármesteri hivatallal közösen kezd bővítésbe a Vöröskereszt szatmárnémeti csapata, a pénteki projektindítón beszéltek arról, miről szól az uniós támogatásból történő egyesület- és tevékenységfejlesztés.

A közösség szolgálatában címen nyert uniós támogatást a Romániai Vöröskereszt Nemzeti Társaság (SNCRR) segélyszervezet szatmárnémeti csapata, a finanszírozást arra költhetik, hogy bővítsék önkéntes-hálózatukat és krízishelyzet kezelésére való stratégiát alakítsanak ki.

Több önkéntes

A cél elérése érdekében a Vöröskereszt szorosabbra fűzi kapcsolatát a szatmári civil szféra más tagjaival és a közintézményekkel, tájékoztatni fogják az embereket arról, miért fontos hogy az állami szervek mellett egy olyan civil szervezet mint a Vöröskereszt is részt vegyen a vészhelyzet-kezelésben. Képzéseket fognak tartani régi és új tagjaik számára a polgári védelem és a stresszhelyzet-kezelés területén, legalább ötven fővel bővítik önkéntes csapatuk létszám
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban péntek délben megszervezett nyitókonferencián részt vett a szatmárnémeti Vöröskereszt igazgatója, Rodica Borlan, valamint az önkormányzat és annak szociális intézményeinek és a civil partnerszervezeteknek a képviselői.

(A szerző felvétele)
A szatmárnémeti tanácsteremben beszéltek a projekt részleteiről. (A szerző felvétele)

„A pár évvel ezelőtt ránk szabadult világjárvány megmutatta, mennyire fontos az együttműködés, hogy azok segítségére legyünk, akiknek a krízishelyzetekben nincs egyéb lehetőségük. Rendkívül fontos egy, képzett önkéntesekből álló csoport létrehozása komoly tapasztalatokkal rendelkező szakemberek bevonásával. A pandémia alatt gyakran menet közben kellett megtanulnunk dolgokat, de ezen projekt révén lehetőségünk nyílik arra, hogy javítsunk azokon a dolgokon, amelyek korábban nem működtek. Tehát dolgozzunk továbbra is keményen, és segítsük a közösségünket!” – mondta köszöntő beszédében Adelin Ghiarfaş szatmárnémeti alpolgármester.

Erősítés, javítás

Rodica Borlan Vöröskereszt-igazgató kifejtette, azt szeretnék elérni, hogy konkrét eredményekkel büszkélkedhessenek a „Közösség szolgálatában” nevet viselő projekt befejeztével:
„Célunk, hogy erősítsük a közösségi szellemet, a civil összefogást, és javítsuk a vészhelyzetekben nyújtott szolgáltatásaink minőségén.”

Sikeres akciók

A Nemzetközi Vöröskereszt másfél évszázados történelme során a világ minden pontján jelen volt, ha segítségre volt szükség, és a korábbiakban a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal is több sikeres akciót szervezett. Az önkormányzat a projekt partnereként ebben az esetben is minden támogatást megad annak sikeres lebonyolításához.

Princz Csaba

 

 

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Áramszünetek Szatmárnémetiben július 15. - 19. között

Munkavégzés miatt feszültségmentesíti a vezetékeket az Electrica Distribuţie több szatmárnémeti címen is.
Szatmár megye

Tanulás szórakozva, természetvédelem játszva

Cél egy olyan generáció formálása, amely tudatában van a környezeti problémáknak.
Szatmárnémeti

Bolhák, nomádok és patkányleves

Nem csak a kánikulai hőmérsékletekben, de július tizedikén képekben, ízekben és sztorikban is Szatmárnémetibe látogat a mesebeli Afrika.