Belföld

Augusztusban kiderül, mekkora nyugdíj érkezik szeptembertől!

2024.07.04 - 13:47
Augusztus 15–31. között kézbesíti a posta a nyugdíjasoknak az újraszámolt nyugdíjukról szóló határozatot - tájékoztatott az Országos Nyugdíjpénztár (CNPP).

Közleményében az intézmény cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint szeptembertől csökkennének az időskori juttatások. Hangsúlyozták, hogy az új törvény alapján történő nyugdíj-újraszámolás még nem történt meg.

Emlékeztetettek arra is, hogy a nyugdíjak összegét a területi nyugdíjpénztárak szakemberei rendszeresen ellenőrzik, és ha hibát találnak, felülvizsgálati határozatokat bocsátanak ki. Tavaly például 870 nyugdíj újraszámolását rendelték el a CNPP ellenőrző testületének vizsgálatai alapján, és 361 esetben nőtt, 509 esetben pedig csökkent az összeg - részletezte az intézmény.

"A felülvizsgálati határozatoknak semmi közük az új nyugdíjtörvény alkalmazásához" – zárul a közlemény. 

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

Ajánljuk még a témában:

Belföld

Változik a nyugdíjak adómentességi küszöbe

Marcel Ciolacu kormányfő bejelentette, hogy szeptember 1-jétől a nyugdíjak újraszámításával a nyugdíjak jelenleg 2000 lejes adómentességi küszöbe is megváltozik.
Belföld

Sztrájk ide vagy oda, a nyugdíjakat pontosan kézbesítették

A Román Posta április 15-éig minden jogosultnak kézbesítette a nyugdíját - közölte csütörtökön a vállalat. A postai alkalmazottak sztrájkja sem befolyásolta a juttatások kézbesítését.
Szatmár megye

A nyugdíjak átváltása hivatalból történik, nem kell kérvényezni

Végre valami, ami valamelyik közhivataltól származik az emberek javát szolgálja és nem kell kérvényezni. De mint mindig, most is vannak kivételek…