Külföld

3531 külföldön élő román állampolgár fertőződött meg a koronavírussal

2020.06.21 - 14:22

A fertőzöttek közül 1885-öt Olaszországban diagnosztizáltak, 817-et Németországban, 561-et Spanyolországban, 107-et Franciaországban, 97-et Nagy-Britanniában, 28-at Hollandiában, 6-ot Japánban, 6-ot Ausztriában, 3-at az Amerikai Egyesült Államokban, 3-at Belgiumban, kettőt-kettőt Namíbiában, Indonéziában, Svájcban, Törökországban és Izlandon és egyet-egyet Írországban, Luxemburgban, Svédországban, Argentínában, Tunéziában, az Egyesült Arab Emírségekben, Máltán és Brazíliában.

A koronavírus-járvány kitörése óta 115 igazoltan fertőzött román állampolgár halt meg külföldön: 31 Olaszországban, 19 Franciaországban, 43 az Egyesült Királyságban, 9 Spanyolországban, 7 Németországban, 2 Belgiumban, egy Svédországban, egy Svájcban, egy az Amerikai Egyesült Államokban, egy Brazíliában.

A külföldön élő, koronavírussal fertőzött románok közül eddig 29-et nyilvánítottak gyógyultnak: 9-et Németországban, 10-et Franciaországban, hatot Japánban, kettőt Indonéziában, egyet Luxemburgban és egyet Tunéziában.

Az adatok a diplomáciai képviseletek és konzuli hivatalok által az illetékes hatóságoktól vagy közvetlenül a külföldön élő román állampolgároktól származó információkon alapulnak - jegyzi meg a GCS.

AGERPRES/(RO

Ajánljuk még a témában:

Külföld

Joe Biden koronavírusos lett

Koronavírussal fertőződött meg Joe Biden; az elnök lemondta szerdai kampányprogramját - közölte a Fehér Ház.
Belföld

689 koronavírusos eset az országban

58 személyt kezelnek kórházban koronavírussal, közülük nyolcat intenzív osztályon.
Szatmárnémeti

Naponta 40 szatmári tesztje pozitív

Ha csak enyhén is, de nőtt az új típusú koronavírus fertőzéssel diagnosztizált Szatmár megyei lakosok száma.