Szatmárnémeti

2021: marad az idei adószint

2020.05.01 - 10:21

A gyűlést Bertici István (RMDSZ) vezette, a tanácsosok chatablakban felugró üzenetben szavaztak igennel vagy nemmel a napirend tervezeteire.

Jövő évi adók

Egyhangúlag elfogadták, hogy ne legyen jövőre ingatlan- és járműadó-emelés Szatmárnémetiben, nem nőnek tehát 2021-ben az adók és illetékek a megyeszékhelyen magán- és jogi személyek esetében sem, változni annyit fognak a helyi adók, amennyivel nőtt tavalyhoz képest idén az infláció. Ezt az igazítást az adótörvénykönyv írja elő a helyi önkormányzatok számára.

Pénz a védelemre

Napirenden volt az a költségvetés-módosítás is, amire azért volt szükség, mert a városvezetés korábban átirányított bizonyos összegeket, például az eredetileg a városnapi rendezvényekre félretett pénzt a vírusvédelemre. Kereskényi Gábor polgármester elmondta, hogy szándékukban áll más, a járványhelyzet miatt elmaradó kulturális rendezvényektől is átirányítani kisebb-nagyobb összegeket az egészségvédelemre, de arra kérte a tanácsosokat, legyenek partnerei, és várják ki, hogy mit hoz a május 15-től beígért korlátozásenyhítés.

Princz Csaba

Ajánljuk még a témában:

Belföld

Adóamnesztiát hirdetett a kormány

Nem csilingel a pénz az államkasszában, némi kedvezményért cserébe, hátha fog...
Szatmárnémeti

Mínuszos év elé tenne pozitív előjelet a városvezetés

A kormány megint nem ad, hanem elvesz a helyi közösségektől, 2024-re a helyi bevételek csökkenésével fordulnak rá az önkormányzatok. A nehézséges ellenére a fejlesztések és a minőségi közszolgáltatások évét tervezi a szatmárnémeti polgármester.
Szatmárnémeti

Sport Hotel: két lépéssel közelebb a felújítás felé

A rég magára hagyott szálloda felújításához szükséges két technikai fázis megkezdését is elfogadta csütörtöki ülésén a szatmárnémeti tanács. Közel 30 millió lejbe fog kerülni...