Szatmárnémeti

Zenétől lesz hangos Szatmárnémeti, kezdődik a X. Street Music Festival

2024.07.09 - 10:00

Július 12-14. között várja az érdeklődőket a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvénye, az immár tizedik kiadását ünneplő Szatmárnémeti Street Music Festival.

Az előttünk álló hétvégén világjáró utcazenészekkel és artistákkal lehet összefutni a város központjában. A fesztivál 3 napja alatt, 6 helyszínen, 12 országból érkező 22 fellépő, több mint 100 előadását tekinthetik meg a szatmáriak és a Szatmárnémetibe látogatók.
A programok az egyes helyszíneken, a fesztivál mindhárom napján 19 órától kezdődnek és egészen éjfélig fognak tartani.

hirek/2024/07-julius/zenetol-lesz-hangos-szatmarnemeti-kezdodik-a-x-street-music-festival-2.jpg
Országok

A fellépők között a zenekarok és zenészek mellett fellelhetőek lesznek világjáró artisták és lélegzetelállító produkciókkal tűzzsonglőrök is.
Tizenkét különböző országból - Argentína, Ausztrália, Brazília, Csehország, Észtország, Franciaország, Magyarország, Olaszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia - érkeznek előadók és művészek, hogy produkcióikkal szórakoztassák,és ámulatba ejtsék  az utcazene közönségét.

A visszatérők

A szervezők a tízéves fesztivál alkalmával visszahívnak pár olyan előadót is, mint pl. Aliatrix (Csehország), Cezar Habeanu (Románia), The Fire Ninja (Ausztrália), Martin Harich (Szlovákia), Moses Concas (Olaszország), Kuma Band (Argentína), akik valódi közönségkedvencek számítottak a rendezvény előző kiadásain.

Előadóművészek

A zenészek és zenekarok sorát a Kuma Band (Argentína), PVC (Franciaország), Moses Concas (Olaszország), Martin Harich (Szlovákia), Siselabonga (Svájc), Surfin’Clair and The Whisky Rockets (Olaszország), Joulence (Magyarország), Cezar Habeanu (Románia) erősíti. Látványos tűzshow-val érkezik The Fire Ninja (Ausztrália) és Aliatrix (Csehország). Az artista vonal képviseletében pedig Anna Krazy (Észtország), Nina Theatre (Olaszország), La Compagnia Beghere (Olaszország), Diogo Alvares (Brazília), Mauro Wolynski (Spanyolország) és Ștefan Florescu (Románia) érkeznek Szatmárnémetibe.
A Vécsey-ház udvarán pedig az elmúlt évekhez hasonlóan lemezlovasok biztosítják a hangulatot.
Pénteken Dubase és K-Lu, szombaton Shorty és Innerstorm, vasárnap pedig New Disorder és Funky Disco.

hirek/2024/07-julius/zenetol-lesz-hangos-szatmarnemeti-kezdodik-a-x-street-music-festival-3.jpg
Helyszínek és program

A Szatmárnémeti Street Music Festival sajátossága, hogy több helyszínen, párhuzamosan zajlanak az előadások. A rendezvény idei, jubileumi kiírásán 6 helyszínt lehet bejárni, amelyek a rendezvény támogatóinknak köszönhetően névadókra leltek. A rendezvény főszínpada, a DRÄXLMAIER Szatmárnémeti nagyszínpad a Batthyány (Coposu) sétány rendezvénygödrében található. Az utcazenei fesztivál visszaköltözik a régi főtérre, ahol a Kreativ, az Ecomatrix és a TransPink színpadok lesznek fellelhetőek. A Yard színpad a Csizmadiaszín belső udvarán míg a lemezlovasok színpada és a chillzone a Vécsey-ház udvarán várja a fesztivál látogatóit.

Minőségi kikapcsolódás

Az elmúlt évek sikereinek, és a rendezvény nemzetköziségének köszönhetően, a Szatmárnémeti Street Music Festival olyan rendezvénnyé nőtte ki magát, amelyet a szatmáriak évről évre várnak, sőt a turisták körében is népszerűvé vált. A rendezvény fő sajátossága, hogy minőségi szórakozást kínál, erőssége pedig, hogy zenei, művészeti és látvány tekintetében különlegességet nyújt közönségének. 

Érdemes a követni a Street Music Festival oldalait, a Facebookon és az Instagramon, ahol folyamatosan naprakész információk és izgalmas tartalmak kerülnek megosztásra. 

Szervező és finanszírozó: a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesülettel partnerségben.
Főtámogató: DRÄXLMAIER Szatmárnémeti.
Színpadok névadó támogatói: Kreativ, Transpink, Ecomatrix, Yard.
A rendezvény támogatója: Szatmár Megyei Tanács.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

(Fotó: streetmusic.ro)

 

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Jöhet a XI. Street Music Festival!

Elhalkult vasárnap éjjel a szatmárnémeti utcazene, véget ért a fesztivál, de lesz még nyár és lesz még „streetmusic”!
Szatmárnémeti

Hőálló közönsége van a Street Music Festival-nak!

A kegyetlen hőség sem szegte kedvét a szabadtéri előadások kedvelőinek, megteltek az utcazenei színpadok előtti helyek a rendkívüli kánikulában is.
Szatmárnémeti

Bemutatkoznak a Street Music Festival fellépők

Az esemény közösségi oldalán először a mix és chill helyszín zenészei kapnak teret.