Szatmár megye

Záporok, zivatarok jönnek

2024.07.02 - 11:39
Légköri instabilitásra vonatkozó másodfokú (narancssárga) riasztást adott ki kedd délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország területeinek felére.

A következő 24 órára érvényes előrejelzés szerint szerda délelőtt 10 óráig Erdély legnagyobb részében, Olténiában, Munténiában, Moldva északi régióiban, helyenként pedig a Bánságban és Máramarosban is záporok, zivatarok várhatók. A széllökések elérik a 70-90 kilométeres óránkénti sebességet, a villámlást-égzengést jégeső kísérheti. Néhány óra alatt 25-40 liter eső eshet a jelzett térségekben négyzetméterenként, de helyenként ez a mennyiség akár 50-70 liter is lehet.

Az ország többi részében is viharok várhatók, a sárga jelzésű riasztás csak Konstanca és Tulcea megyére nem terjed ki. Ezeken a területeken 50-70 km/h széllökések és négyzetméterenként 20-30 liter csapadék várható.

Munténia és Moldva területeinek nagy részén és Dobrudzsa délnyugati térségében továbbra is kánikula van, a nappali hőmérséklet elérheti a 35-37 fokot, és éjjel sem lesz hűvösebb 20 foknál.

Hírszerkesztő

Ajánljuk még a témában:

Szatmár megye

Még csak most fog tetőzni a kánikula

Az afrikai hőség az egész országot behálózta, hétfőn és kedden, három megye kivételével „vörös” az egész ország.
Szatmár megye

Kegyetlen égiháború készül!

Narancsszínű, komolyabb fokozatú meteorológiai figyelmeztetés van érvényben hétfő délután három órától. Felhőszakadás, szélvihar, nagy szemű jég a kulcsszavak.
Szatmár megye

Rossz idő lesz csütörtök délelőttig

Zivatarokra, heves esőzésre, erős szélre és helyenként sajnos jégesőre vonatkozó másodfokú (sárga) riasztást adott ki szerda reggel Szatmár megyére is érvényesen a meteorológiai szolgálat.