Sport

Vívás: Alex Oroian első, Adrian Dabija második lett Craiován

(Fotó: SzOVSK)
2023.11.26 - 13:25
Uralták a mezőnyt a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub Satu Mare párbajtőrvívói a Craiován rendezett Alfredo Bachelli Trófea nemzetközi megmérettetésen.

Szombaton, november 25-én rendezték a craiovai vívósport atyjáról elnevezett versenyt, amelyiken Alexandru Oroian, Adrian Dabija és Tudor Surducan képviselték a szatmárnémeti egyesületet. Előbbi kettő hibátlanul menetelt a döntőig, mindketten egyenként tíz győzelmet jegyeztek zsinórban.

A fináléban az Olimpia VSK két párbajtőrvívója állt szemtől szemben. Egy kiegyenlített csatában Oroian nyert, miután 15–11-re győzött csapattársa ellen, és ezzel ő állhatott a dobogó legfelső fokára, hogy átvegye a szervezők által odaítélt óriásserleget.

A megmérettetésen egyébként 78 párbajtőrvívó vett részt Romániából, Bulgáriából és Görögországból.

Szatmárnémeti Olimpia VSK

 

 

Ajánljuk még a témában:

Sport

Sakk: Seletye-bronz a kolozsvári próbán

Kiváló eredményt jegyzett Seletye Dominik a kolozsvári Sports Festivalon. Margareta Sarivan edző tanítványa a 49 nevezést regisztráló ÉLŐ 1700-1800 csoportban remekelt.
Sport

Vívás: Éremeső az Autonet Kupán

Az Autonet Kupa idén is nagyon jól teljesített, és ez nem kerülte el a Román Vívószövetség figyelmét sem. Remek erőfelmérő a gyerek korosztályos bajnokság előtt.
Sport

Vívás: jó szereplés a Kolozs megyei vívómaratonon

Jól teljesítettek a szatmári vívóiskola tőrvívói, akik a Tordán rendezett Maratonul Scrimei Clujene 3. kiírásán képviselték a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub és a Szatmárnémeti Sportklub egyesületeket.