Szatmár megye

Vége az esőknek, jön a kánikula!

Aranyat fog érni a következő napokban mindegy csepp víz, minden árnyékfolt. (Fotó: petheplful.com)
2024.06.16 - 16:36
Tovább fokozza a tempót a nyár, keddtől kánikulai meleg lesz, harminc fok fölötti hőmérsékletek lesznek június teljes hátralévő részében, felhők is alig lesznek, nemhogy eső.

Nyár, nyár, nyár. Teljes erőből meg fog nyilvánulni a meleg évszak június hátralévő felében, búcsút mondhatunk az esőknek, a reggeli hidegeknek, a sötét felhőknek, harminc fokban a teljes arzenálját fel fogja vonultatni a nyár.

Szerdától jön a hőhullám

A maga 28 fokos maximumával a hétfői nap lesz a leghűvösebb nap a hónapból hátralévők közül, mert nem fog harminc fok alá csökkenni az árnyékban mért maximum hőmérséklet a hónap hátralévő részében egyik napon sem. Az igazi trópusi hőség szerdától fogja „ránk törni az ajtót”, június 19-én 33 fok lesz az árnyékban mért maximum. Ez az afrikai hőség egyébként átlagon felülinek számít, nem csak aznap, hanem az egész hónapban, ugyanis a júniusi átlaghőmérsékletek 24 – 26 fokról szólnak.

Tartós kánikula

Hasonlóan melegekről szólnak a június második, felére érvényes előrejelzések is, a napi maximumok harminc fok közül, vagy azokon felül fognak alakulni a következő két hétben. Érdemes tehát felkészülni a tartós kánikulára.

Princz Csaba
 

Ajánljuk még a témában:

Szatmár megye

Nem dőlt meg a nyári melegrekord

Bármennyire is hihetetlen, volt már a mostaninál is melegebb Szatmár megyében. Nem volt elég a rekorddöntéshez a tizenhatodikai nappali maximum...
Belföld

Halálos áldozatai is vannak a kánikulának

Többen meghaltak, sokan eszméletlen állapotban kerültek kórházba Romániában, miután hőgutát kaptak a napok tartó rendkívüli hőség következtében.
Szatmárnémeti

A hőség ellenére is dolgoznak az utcákon

Nem állt le a nyári aszfaltozási üzem Szatmárnémetiben, a meleg ellenére, amikor csak lehet tucatnyi helyszínen dolgoznak az út- és járdajavítók.