Nagykároly

Új sportkomplexum és bölcsőde épül Nagykárolyban

2022.02.11 - 13:11

„A modern sportközpont egy 10,5 millió lej értékű beruházás, mely a Teremi út mentén valósul majd meg. A tervezett sportközpontban egy szabványos méretű, műfüves futballpálya kap helyet öltözőkkel és 500 férőhelyes lelátóval, valamint egy kisebb, speciális gumiborítású sportpálya. Helyet kap itt egy adminisztratív épület, és parkolók is kalakításra kerülnek” — mondta a tervezett fejlesztésekkel kapcsolatban Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere.
A nagykárolyi önkormányzat is egyike azon kedvezményezetteknek, amelyek az Országos Beruházási Vállalat által indított program révén bekerültek a kialakításra kerülő sportlétesítmények építését célzó programba, és jóváhagyást kaptak a tervezett létesítmény megvalósítására.
„Benyújtottuk a kérelmet, amelyet a Román Labdarúgó-szövetség kedvezően bírált el. A 10,5 millió lej értékű beruházást az Országos Beruházási Vállalat valósítja meg, a városnak a területet, a közművesítést, valamint az engedélyek beszerzését kell biztosítania. A tervezett sportkomplexum a Teremi úton, az ANL-lakónegyedekkel szemben épül fel, mivel ott az önkormányzat rendelkezik egy tíz hektáros területtel” — nyilatkozta a polgármester.
A Fejlesztési Minisztérium a múlt héten jelentette be, hogy az Országos Bölcsődeépítési Program keretén belül jóváhagyta a nagykárolyi bölcsőde építését is. „A 12,249 millió lej értékben kialakításra kerülő új bölcsőde felépítését szintén az Országos Beruházási Vállalaton keresztül finanszírozzák. A kisebb méretű bölcsőde 40 férőhelyes lesz, és szintén a Teremi úton épül fel” — mondta a polgármester.
„A város infrastrukturális fejlesztése érdekében végrehajtott számos — több tíz millió euró értékű, uniós pénzalapokból finanszírozott — beruházás mellett az új sportkomplexum és az új bölcsőde is hozzájárul majd a nagykárolyiak életminőségének javításához” — zárta gondolatait Kovács Jenő polgármester.

Ajánljuk még a témában:

Szatmár megye

Tanulás szórakozva, természetvédelem játszva

Cél egy olyan generáció formálása, amely tudatában van a környezeti problémáknak.
Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.
Szatmárnémeti

Nagy bölcsőde épül a kicsiknek

Elkezdődött a szatmárnémeti Iuliu Coroianu utcai „nagy bölcsőde” építése Szatmárnémetiben. Ennél jobb helyen nem is épülhetne. Lesz párja is, a Golescu híd bal parti lábánál.