Nagykároly

Új kórházigazgató van Nagykárolyban

2022.02.15 - 13:51

A menedzserigazgató a múlt hét folyamán sikerrel teljesítette a versenyvizsgát, így elkezdhette mandátumát a kórház vezetőjeként. Ennek kapcsán tárgyalt a nagykárolyi városvezetővel az egészségügyi intézményt érintő terveiről. (Dr. Ciprian Dragoş fél éven keresztül a kórház megbízott igazgatójaként tevékenykedett, egészen az elmúlt hét végéig.)
„Legfőbb célkitűzésem az, hogy olyan szintű és színvonalú egészségügyi szolgáltatásokat nyújtsunk a nagykárolyi kórházban kezelt betegeknek, amelyek megfelelnek a mai kor elvárásainak. Második számú prioritásom az, hogy az egészségügyi intézményben dolgozó szakmai és adminisztratív személyzet munkakörülményei megfelelőek legyenek. A megfelelő munkakörülmények bizalmi légkört feltételeznek, és meggyőződésem, hogy mindez az intézmény egészében jó eredményekkel szolgál majd a munkavégzésben.
Azon is nagyon sokat szeretnék dolgozni, hogy segítsem a nem orvosi személyzet munkáját: az adminisztratív feladatokat ellátók számára megfelelőbb béreket és különböző plusz juttatásokat szeretnék kieszközölni, mivel ők igencsak el vannak maradva ezen a téren.
A kórházi infrastruktúra tekintetében az önkormányzattal való együttműködést érzem nagyon fontosnak. A kórtermek, szalonok korszerűsítéséhez anyagi hozzájárulásra van szükség, s ezen összegek előteremtése az önkormányzat támogatása nélkül nem történhet meg, éppen ezért szükséges az együttműködés a kórház és a helyi önkormányzat között. Ez nemcsak az egészségügyi intézmény, hanem az itt dolgozók számára is fontos, és kiemelten lényeges a páciensek számára. A betegeknek olyan ellátást kell biztosítanunk, ami megfelel a 2022-es év elvárásainak. Ezt kell szem előtt tartanunk. Nem gondolhatjuk azt, hogy jól van minden, ahogy éppen van, s azért nincsenek megfelelő körülmények, mert a biztosítóház nem ad több pénzt. Igen, vannak reális okok, s mint tudjuk, az egészségügy krónikusan alulfinanszírozott, de azt hiszem, ez nem mentség arra, hogy a kórház vezetősége ne próbáljon előrelépést elérni, hogy ne legyen nyitott arra, hogy akár uniós pénzalapokat pályázzon meg, vagy a helyi tanács segítségét kérje. Problémás helyzetekben együtt kell működni, még akkor is, ha ilyen, finanszírozási szempontból kritikus helyzetek és időszakok adódnak” — jelentette ki dr. Ciprian Dragoş.
Kovács Jenő polgármester elismerését fejezte ki az új menedzsernek, illetve sok sikert kívánt munkájához, valamint arról biztosította a menedzserigazgatót, hogy a nagykárolyi önkormányzat részéről minden támogatást megkap munkájához.

 

Ajánljuk még a témában:

Belföld

689 koronavírusos eset az országban

58 személyt kezelnek kórházban koronavírussal, közülük nyolcat intenzív osztályon.
Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.
Belföld

Egészségügy: kevés a munkavállaló sok az ellátott

Kevesebb mint hatmillió romániai munkavállaló fizet jövedelme 10 százalékának megfelelő állami hozzájárulást, hogy 16 millió ember egészségügyi ellátását biztosítsa.