Nagykároly

Tönkreteszik a megújult zöldövezetet

Több odafigyelést kér az alpolgármester az autóvezetőktől (Forrás: SZFÚ)
2022.03.03 - 12:00
A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal illetékesei közleményben hívták fel az autóvezetők figyelmét arra, hogy ne a város zöldövezetére parkoljanak gépjárműveikkel.

Főleg ne azokban az utcákban tegyék ezt, ahol az utóbbi időszakban korszerűsítéseket végeztek uniós pénzalapokból.
„Megkérjük a nagykárolyiakat, hogy ne parkoljanak a város zöldövezetes területeire. Valószínűleg egyszerűbb egyeseknek ott megállniuk járműveikkel, azonban ezeknek a közterületeknek a rendbetétele igen sok pénzt emésztett fel, a városi költségvetésen kívül európai uniós forrásból finanszíroztuk. Kiegészítésként elmondanám, hogy ezzel a város arculatát is rontják” — jelentette ki Keizer Lajos alpolgármester.
Mellékelten csatolunk néhány fotót, melyek a Iuliu Maniu és a Petőfi Sándor utcában készültek, ahol az autóvezetőknek vélhetően nem volt elég a rendelkezésükre álló aszfalt, szükségét érezték annak, hogy járműveikkel a zöldövezetre is ráparkoljanak. SZFÚ

Ajánljuk még a témában:

Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.
Szatmárnémeti

Megvan a vízió, hogy nézne ki az újjáélesztett Sárerdő

Harminc-negyven éve nyüzsgő kirándulóhely, húsz éve még valamelyest használható kikapcsolódási övezet volt a szatmárnémeti Sárerdő. Mára dzsungel lett, de megvan végre, hogy hogyan mentené meg az enyészettől és a feledéstől a városvezetés.
Szatmárnémeti

Tucatnyi park lett szebb az utóbbi években

Itt a tavasz és most már tényleg jön a meleg is, egyre többen fogják a szatmárnémeti parkok sétányait, árnyékos padjait keresni. Aki újdonságokat szeretne ezen a vonalon, tucatnyi parkban fog is találni.