Gong

Támogassa jövedelemadójából a szatmári magyar színjátszást!

2020.06.27 - 15:17

A koronavírus-járványra való tekintettel a pénzügyminisztérium meghosszabbította a jövedelemadó magánszemélyek által nonprofit szervezeteknek adható 3,5 százalékának felajánlási határidejét. Június 30-ig lehet tehát felajánlani a jövedelemadó egy részét, amellyel a Harag György Társulatot és a Brighella Bábtagozatot is támogatni lehet.

A Proscenium Alapítvány tevékenységi körébe tartozik a Harag György Társulat produkcióinak támogatása, a színészek szociális helyzetének javítása, színészlakások bérlése, színészsírok gondozása, a társulat évad végi szakmai és közönségdíjainak finanszírozása, jótékonysági előadások szervezése, könyvkiadás, valamint oktatási és továbbképzési tevékenységek támogatása.

A Brighella Bábtagozat munkáját segítő Art Project Egyesületnek előadások létrehozásában, szakmai továbbképzéseken való részvételben, a technikai felszereltség bővítésében van fontos szerepe, de például a Családi Hétvége és a Partiumi Magyar Napok bábos gyermekprogramjainak is ez az egyesület a szervezője.

A jövedelemadó felajánlásáról szóló, a Proscenium Alapítványra vagy az Art Project Egyesületre „megszemélyesített” formanyomtatványok letölthetők a harag.eu weboldalról .pdf vagy .jpg formátumban. A nyomtatványok online is leadhatók a június 30-i határidőig.

Fontos: egy magánszemély csak egy nonprofit szervezetet támogathat egy évben a jövedelemadója 3,5 százalékával.

 

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Főtt étel, fűtött szoba — a Lindner Alapítvány akciója lélektől lélekig

Mindannyian tudjuk, hogy a december az ajándékozásoktól hangos, de a Hans Lindner Alapítvány számára ez sokkal többet jelent az ajándékoknál. Ez az az időszak, amikor több reményt és melegséget kell juttatni a rászorulókhoz, együttérző jó cselekedetekkel.
Belföld

Több mint 100 közigazgatási egység kiadásainak fedezését támogató határozatot fogad el pénteken a kormány

Az ország valamennyi megyéjéből több mint 100 közigazgatási egység számára utal ki forrásokat a kiadásaik fedezésére pénteken a kormány - számolt be a kabinet ülésének elején a miniszterelnök.
Belföld

Megszavazta a szenátus: a támogatásra szoruló fogyasztók hat hónappal elhalaszthatják az energiaszámláik kifizetését

Módosításokkal fogadta el hétfő délután a szenátus az energiadrágulás kompenzálásáról szóló 2021/118-as sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvénytervezetet. A jogszabályt az ülésen jelenlévő 129 szenátor mindegyike támogatta.