Gong

Támogassa jövedelemadójából a szatmári magyar színjátszást!

2020.05.30 - 14:43

A koronavírus-járványra való tekintettel a pénzügyminisztérium meghosszabbította a magánszemélyek által nonprofit szervezeteknek adható, a jövedelemadó 3,5 százalékának felajánlási határidejét. Június 30-ig lehet tehát felajánlani a jövedelemadó egy részét, amellyel a Harag György Társulatot és a Brighella Bábtagozatot is támogatni lehet.

A Proscenium Alapítvány tevékenységi körébe tartozik a Harag György Társulat produkcióinak támogatása, a színészek szociális helyzetének javítása, színészlakások bérlése, színészsírok gondozása, a társulat évadvégi szakmai- és közönségdíjainak finanszírozása, jótékonysági előadások szervezése, könyvkiadás, valamint oktatási és továbbképzési tevékenységek támogatása.

A Brighella Bábtagozat munkáját segítő Art Project Egyesületnek előadások létrehozásában, szakmai továbbépzéseken való részvételben, a technikai felszereltség bővítésében van fontos szerepe, de például a Családi Hétvége és a Partiumi Magyar Napok bábos gyermekprogramjainak is ez az egyesület a szervezője.

A jövedelemadó felajánlásáról szóló, a Proscenium Alapítványra vagy az Art Project Egyesületre „megszemélyesített” formanyomtatványok letölthetők a Harag.eu weboldalról .pdf vagy .jpg formátumban. A nyomtatványok online is leadhatók a június 30-i határidőig.

Fontos: egy magánszemély csak egy nonprofit szervezetet támogathat egy évben a jövedelemadója 3,5 százalékával.