Programajánló

Szatmári Termékek Vására Nagykárolyban

2021.10.13 - 15:36

A vásár standjain lesznek szezongyümölcsök és -zöldségek, méz, gondosan válogatott gyümölcsökből készült lekvárok és szörpök, pálinka, sör, bőrdíszműves és egyéb ruházati termékek, lakásdekorációk és kerti bútorok is. A helyi termékek vásárát ez alkalommal is kézművesmesterek bemutatói teszik színesebbé, amelyeken kicsik és nagyok egyaránt próbára tehetik tehetségüket az adott mesterségben. „A Szatmári Termékek Vására a hagyományos vásárok hangulatát idézi meg, a környék termelőinek árucikkeit kínálva megvásárlásra. Emellett egészségesebb alternatívát kínál a különböző, üzletláncokban kapható termékekre. Elképzelésünk a projekttel az volt, hogy lerövidítsük az utat a termelő és a vásárló között, a megye lakosai pedig könnyebben, egyszerűbben juthassanak hozzá a helyi termelők portékáihoz. Fontosnak tartjuk, hogy a lakosság megértse: azzal, hogy helyi termelőtől vásárolnak, a helyi gazdaságot támogatják” — mondja Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a Szatmári Termék projekt kezdeményezője.

Ajánljuk még a témában:

Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.
Szatmárnémeti

XVI. Szatmárnémeti Városnapok: Több mint ötven kézműves a vásárban

A városnapok elmaradhatatlan állandó rendezvénye a kézműves vásár. Idén a régi főtéren, a Zsidókorzón kap helyet a manufaktúra piac, 55 kézműves várja majd a vevőket péntektől vasárnapig.
Nagykároly

Giurgiu-Kovács Mónika a nagykárolyi RMDSZ polgármesterjelöltje

Zsúfolásig megtelt a Nagykárolyi Városi Színház pénteken délután. Itt szervezték meg a helyi RMDSZ rangsoroló közgyűlését, melyen arról is döntés született, hogy ki lesz a Szövetség színeiben induló polgármesterjelölt.