Nagykároly

Szakértői vizsgálat készül

2022.03.03 - 09:50
A hatékonyabb ügyintézés érdekében a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal saját költségvetésből kívánja finanszírozni annak a szakvéleménynek az elkészítését, mely az Avram Iancu téren található négyemeletes tömbházban történt robbanás okaira derít majd fényt.

„Szükségünk van erre a szakvéleményre ahhoz, hogy a rendőrség által, az ügyészek koordinálásával folytatott bírósági nyomozásban konkrét eredményre jussunk. Az első információink szerint egy ilyen szakértői vizsgálat körülbelül 10 000 euróba kerül, és az INSEMEX Petroşani szakértői készítik. Javasolni fogom a Sürgősségi Helyzetek Helyi Felügyelőségének, hogy hozzon ezzel kapcsolatos határozatot, amelyet Nagykároly Helyi Tanácsa elé terjesztünk majd jóváhagyásra. Nagyon fontosnak tartom, hogy pontosan meghatározzuk, milyen körülmények között történt a pusztító erejű robbanás” — mondta Kovács Jenő nagykárolyi polgármester. A nagykárolyi önkormányzat finanszírozza a robbanásban megsérült tömbház szerkezetének statikai szakvéleményének elkészítését is.
„A robbanásban érintett lépcsőház lakásaival kapcsolatban szakértőnek kell eldöntenie, hogy mennyire megbízható az épület, mennyire sérült a struktúra, milyen lehetőségek vannak a helyrehozására” — mondta Kovács Jenő. SZFÚ

Ajánljuk még a témában:

Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.
Nagykároly

Giurgiu-Kovács Mónika a nagykárolyi RMDSZ polgármesterjelöltje

Zsúfolásig megtelt a Nagykárolyi Városi Színház pénteken délután. Itt szervezték meg a helyi RMDSZ rangsoroló közgyűlését, melyen arról is döntés született, hogy ki lesz a Szövetség színeiben induló polgármesterjelölt.
Nagykároly

Kárpótolják a többnapos nagykárolyi áramszünet károsultjait

Több mint 175 ezer lejes kártérítést ítéltek meg azoknak a lakosoknak, akiket érintett a 2015-ös, több napig tartó nagykárolyi áramszünet. Három napnál is tovább maradt akkor áram nélkül a város mintegy fele.