Szatmárnémeti

Sok munka van még a híddal

Fémlapok jelentik majd az alapot a hídtesten. (A szerző felvételei)
2023.10.30 - 12:16
A végleges helyére tett gyalogoshíddal volt tele a szatmári közösségi média és a szatmári közvélemény, de a létesítmény még közel sincs kész, van még néhány munkafázis amit el kell a kivitelezőnek végeznie.

Mindenki elégedetten dőlhetett hátra szombat délután amikor a nyolcórás helyreforgatási manőver végén a két parton álló betonpillérekre zökkent a Szamoson átívelő gyalogos- és biciklis híd, de az építmény még koránt sincs kész, még van pár hónapnyi munkája rajta a kivitelezőnek.

Készremunkálás

Pihenéssel telt a vasárnapja a hídépítőknek, de hétfő reggel folytatódott a munka tovább, van még sok teendő amit a kéttucatnyi embernek el kell végeznie az átadás előtt.
Fel kell szerelni a felső domború fémívre a lemaradt, X alakú merevítőket, le kell a fémvázat festeni (zöld színű lesz a híd, mint amilyen a ráhelyezés előtt már lefestett alsó része) és meg kell feszíteni a híd alsó és felső részét összekötő acélsodronyokat. Meg kell építeni a biciklis felhajtót a bal parton, hogy a Digului utcáról legyen közvetlen kapcsolat a híddal a jobb parton már van gyalogos és biciklis elérés is, ott nem lesz változás.

hirek/2023/oktober/van-meg-munka-a-hiddal-1.JPG
A hídépítés első fázisának utolsó mozzanat volt a helyrefordítás, sok van még míg át is lehet majd ezen a hídon menni.
Januári átadás

A töltések és a híd között betongerendákkal oldják meg az összekapcsolást, a víz feletti hídvázra fémlapok fognak kerülni, erre pedig egy réteg beton. Kap a hídtest egy vízzáró réteget is, erre kerül rá a legfelső réteg, a kopóréteg, ezen zajlik majd a gyalogos és kerékpáros közlekedés. Korlátokat is szerelnek a hídra mindkét oldalon és lesz rajta közvilágítás is. Kereskényi Gábor polgármester szombaton a helyszínen januári átadást nevezett meg, ennyi mindent kell tehát addig elvégeznie a kivitelezőnek.

Princz Csaba
 

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Áramszünetek Szatmárnémetiben július 15. - 19. között

Munkavégzés miatt feszültségmentesíti a vezetékeket az Electrica Distribuţie több szatmárnémeti címen is.
Szatmárnémeti

Bolhák, nomádok és patkányleves

Nem csak a kánikulai hőmérsékletekben, de július tizedikén képekben, ízekben és sztorikban is Szatmárnémetibe látogat a mesebeli Afrika.
Szatmárnémeti

Forgalomkorlátozással kezdődik Szatmárnémetiben a hét!

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala forgalomkorlátozásra hívja fel a szatmári autósok figyelmét.