Belföld

Románia elítéli Irán Izrael elleni támadását

2024.04.14 - 13:20
Románia határozottan elítéli Irán Izrael elleni támadását, és a konfliktus eszkalálódásának elkerülésére szólít fel a térségben - közölte vasárnap az X közösségimédia-platformon az államfő.

'Teljes mértékben szolidárisak vagyunk az izraeli néppel ezekben a nehéz időkben' - írta bejegyzésében Klaus Iohannis.

Irán vasárnap hajnalban több mint 200 drónt és rakétát indított Izrael ellen, s ezek nyomán légiriadó volt az ország azon településein, melyek felé tartottak, de földet érésük előtt a légvédelem ellenrakétái elfogták a lövedékeket - írta az izraeli hadsereg egyik szóvivőjére hivatkozva az AFP. 

A külügy kapcsolatban áll a térség román nagykövetségeivel

 Luminiţa Odobescu tárcavezető Irán Izrael elleni támadásával összefüggésben szintén vasárnap közölte, hogy a külügyminisztérium kapcsolatban áll a térségben működő román nagykövetségekkel.

'Mélységesen aggódunk a közel-keleti biztonsági helyzet miatt. Románia határozottan elítéli Irán Izrael elleni támadását, és a további eszkaláció elkerülésére szólít fel' - írta az X közösségimédia-platformon a külügyminiszter.

Irán vasárnap hajnalban több mint 200 drónt és rakétát indított Izrael ellen, s ezek nyomán légiriadó volt az ország azon településein, amelyek felé tartottak, de földet érésük előtt a légvédelem ellenrakétái elfogták a lövedékeket.

Hírszerkesztő

Ajánljuk még a témában:

Külföld

Iohannis kerülendőnek tartja az egyoldalú és megosztó gesztusokat

A román hatóságok teljességgel nyitottak a román – magyar együttműködés elmélyítésére – nyilatkozta szerdán Budapesten a román államfő, Novák Katalin magyar államfővel való találkozóját követően.
Külföld

Novák – Iohannis találkozó lesz szerdán Budapesten

Novák Katalin köztársasági elnök meghívására Klaus Iohannis szerdán Magyarországra látogat. Román államfő legutóbb 14 éve tett hivatalos látogatást Budapesten, Traian Băsescu személyében.
Külföld

Nem Romániát támadják a drónok, de valós problémát jelentenek

Az orosz katonai drónok nem Romániát támadják, de "valós problémát jelent" és "elfogadhatatlan" az, hogy az ország területére hullanak darabok ezekből - jelentette ki csütörtökön Klaus Iohannis.