Belföld

Nem tudnak felszállni a vasmadarak

2024.07.08 - 11:31

A légitársaság hétfői közleménye szerint a nemzetközi légiközlekedési szabályoknak és a szigorú belső repülésbiztonsági szabályoknak megfelelően a szóban forgó járatok mindegyikét törölték, mivel a személyzet egy-egy tagja átmenetileg 'repülésre alkalmatlannak' nyilvánította magát.

A következő járatokról van szó: ROT101/2 Otopeni - Kairó - Otopeni, ROT167/8 Otopeni - Bejrút - Otopeni, ROT187/8 Otopeni - Amman -Otopeni, ROT701/2 Otopeni - Iaşi - Otopeni, ROT621/2 - Otopeni - Nagyvárad - Otopeni, ROT261/2 - Otopeni - Isztambul - Otopeni, ROT231/2 - Otopeni - Budapest - Otopeni, ROT 301/2 - Otopeni - Frankfurt - Otopeni, ROT361/2 - Otopeni - Amszterdam - Otopeni és ROT 381/2 - Otopeni - Párizs - Otopeni.

A vállalat közleményében azt írta, hogy példátlan helyzetet él át, és hogy alkalmazottai vasárnap este óta dolgoznak a megoldásokon és az utasok oltalmának biztosításán. A kereskedelmi, a jegyértékesítési és a call center részlegek, valamint a pilóták és a légiutas-kísérők egy része jelenleg operatív mozgósításban van, a társaság alternatív megoldásokat fontolgat. Eközben a repülőtéren az utasok számára biztosítják a szükséges ellátást.

A Tarom sajnálatát fejezt ki az okozott kényelmetlenségek miatt, és hangsúlyozza, hogy az utasok biztonságát tekinti a fő prioritásnak.

'Munkatársaink felveszik a kapcsolatot az utasokkal, hogy részletes tájékoztatást adjanak a járatok átütemezéséről, a pénz visszatérítéséről vagy más lehetőségekről. A Tarom minden lehetséges és szükséges intézkedést megtesz annak érdekében, hogy minimalizálja a helyzetnek az érintett utasok utazási terveire gyakorolt hatását, és tájékoztatni fogja őket az új járatindításokról' - közölte a vállalat.

Ezzel összefüggésben Sorin Grindeanu szállításügyi közlekedési miniszter felkérte a Tarom vezetőségét, hogy sürgősen dolgozzon ki egy hatékony átszervezési tervet a légitársaság működési kapacitásának biztosítása érdekében.

Grindeanu Facebook-bejegyzésében leszögezte, hogy az átszervezéskor a hangsúlyt a repülő személyzet biztosítására kell helyezni, nem pedig arra, hogy a rendszerben maradjanak olyanok, akik nem járulnak hozzá a Tarom zavartalan működéséhez.

Hírszerkesztő

Ajánljuk még a témában:

Belföld

Felfüggesztette a chişinăui járatait a TAROM, mert a Moldovai Köztársaság lezárta a légterét

Csütörtök déltől felfüggesztette a chişinăui járatait a TAROM légi társaság, mert a Moldovai Köztársaság lezárta a légterét. A vállalat közlése szerint csütörtök 12 óra 2 perctől március 4-én éjfélig nem indít járatokat a moldovai fővárosba.
Belföld

Mihăiţă Ursu a TAROM új vezérigazgatója

Mihăiţă Ursut nevezte ki kedden a TAROM légitársaság vezérigazgatójává a vállalat igazgatótanácsa.
Belföld

Megérkeztek Bukarestbe a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárok

Megérkezett kedd délután a bukaresti 90-es légibázisra a Dél-Afrikában rekedt 46 román és 24 külföldi állampolgárt hazaszállító TAROM-gép.