Belföld

Nagy hőség telepszik az országra

2024.07.07 - 13:50
Elsőfokú hőségriadót adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 25 megyére és a fővárosra.

Az előrejelzés szerint kánikula lesz a Körösvidéken, a Bánságban, Olténiában, Munténiában, Dobrudzsában és Moldva déli régióiban. A nappali hőmérséklet eléri a 35-37 fokot, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as értéket.

A hőség egész héten kitart, és fokozatosan kiterjed az ország egész területére.

Sárga jelzés alatt áll Argeş, Arad, Bákó, Bihar, Brăila, Buzău, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galac, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Temes, Teleorman, Vâlcea, Vrancea és Vaslui megye, illetve Bukarest.

Vasárnap 34-36 fokra, hétfőn 35-37 fokra emelkedik a hőmérséklet az említett területeken, éjszakánként 17-20 fok várható.

Hírszerkesztő

Ajánljuk még a témában:

Szatmár megye

Nem dőlt meg a nyári melegrekord

Bármennyire is hihetetlen, volt már a mostaninál is melegebb Szatmár megyében. Nem volt elég a rekorddöntéshez a tizenhatodikai nappali maximum...
Belföld

Halálos áldozatai is vannak a kánikulának

Többen meghaltak, sokan eszméletlen állapotban kerültek kórházba Romániában, miután hőgutát kaptak a napok tartó rendkívüli hőség következtében.
Szatmárnémeti

A hőség ellenére is dolgoznak az utcákon

Nem állt le a nyári aszfaltozási üzem Szatmárnémetiben, a meleg ellenére, amikor csak lehet tucatnyi helyszínen dolgoznak az út- és járdajavítók.