Belföld

Most az egészségügyi minisztériumban tüntetnek

A szakszervezet szerint a tömeges elvándorlás veszélye fenyegeti az egészségügyet. (Illusztráció: Unsplash)
2023.11.23 - 09:54
Tiltakozó akciót tart az egészségügyi minisztérium személyzete csütörtökön 9 és 12 óra között, hogy felhívja a figyelmet a közszférában lévő béregyenlőtlenségekre, a bérezési elvek megsértésére.

A román egészségügyi adminisztráció országos szakszervezetének tájékoztatása szerint elégedetlenségüket az váltotta ki, hogy „mivel nem alkalmazzák megfelelően a törvényt, a közszférában egyenlőtlenek a bérek”.

„Drámai a helyzet az egészségügyi minisztériumban, sok alkalmazott más közintézményekbe távozott, vagy tervez távozni. Ez ahhoz vezet, hogy a közegészségügyi politikákat koordináló és javasoló legfőbb romániai intézményből hiányozni fognak a szakemberek, a szakértelem” – figyelmeztet az érdekvédelmi szervezet.

Követelések

A tiltakozók követelik a 2017/153-as kerettörvény teljes körű alkalmazását és az egészségügyi minisztérium alkalmazottait érintő béregyenlőtlenségek megszüntetését, valamint azt, hogy béreiket a kormány munkaapparátusában betöltött funkciókért fizetett bérek maximális szintjén állapítsák meg.

A közleményben hozzáteszik, remélik, hogy „vészjelzésük” eljut a kormányhoz, és nem lesz szükség munkakonfliktus kirobbantására.

Hírszerkesztő
 

Ajánljuk még a témában:

Belföld

„Nem kell az adóügyi káosz!” – tüntetnek a könyvelők

Betelt a pohár a könyvelőknél is, tüntetésbe kezdtek hétfőn, a pénzügyminisztérium elé vonulva.
Belföld

Romániai kórházakban fognak kezelni palesztin gyerekeket

Alexandru Rafilă kijelentette, hogy romániai egészségügyi intézményekben fognak kezelni palesztin gyerekeket, akik az izraeli hadsereg Gázai-övezetet érintő támadásaiban megsérültek.
Belföld

Rendkívül nagy a teher azokon, akik dolgoznak!

Hétfő délelőtt 10 órakor kezdődött hétfőn az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) és 29 tagszervezetének tiltakozó megmozdulása a fővárosban. a munkabérek adóterheinek csökkentéséért tüntettek, mivel a romániai munkavállalókra túl nagy adóterhek nehezednek.