Vidék

Mini-madarásztáborban a szatmári diákok

2024.07.04 - 15:42

Háromnapos mini-madarásztábort szervezett a Román Madártani Egyesület Szatmári Fiókszervezete Erdődhegyen, 22 résztvevővel. A diákok a Református Gimnázium, a Dr. Vasile Lucaciu és a Bălcescu-Petőfi Általános Iskolák madarászcsoportjainak tagjai voltak. 

hirek/2024/07-julius/x1.jpg

A tábor fő célja a diákok madarakkal kapcsolatos ismereteinek bővítése volt –  ennek érdekében terepjárásokat szerveztek, mivel a madarak megismerésére ezek a leginkább alkalmasabbak, de más módon is próbálták elmélyíteni a diákok ismereteit: madarakkal kapcsolatos képes bemutatókkal, madárhang felismeréssel, kézműves foglalkozásokkal és csapatjátékokkal is dúsították a tábori programot. 
hirek/2024/07-julius/x.jpg

A madárismeret mellett a természet értékeinek védelmére és környezettudatos magatartás fejlesztésére is hangsúlyt fektettek a szervezők, ezek mellett igyekeztek a környék kulturális értékeit is felfedezni – meglátogatták az erdődhegyi Dónát-kápolnát, valamint az erdődi várat. 
hirek/2024/07-julius/x3.jpg

Tábortűzzel zárták az estéket, jó hangulatban telt a három nap, és a szervezők remélik, minden résztvevő pozitív élményekkel tért haza.  

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!