Nagykároly

Mesével és játékkal ünnepeltek

2021.10.01 - 08:56

Hám Ildikó és Köllő Angéla tanítónők második és harmadik osztályos kisdiákjai lelkesen álltak színpadra, hogy megmutassák társaiknak, mivel is készültek a magyar népmese napja alkalmából.
Az előadások hangos tetszésnyilvánítást váltottak ki a közönség soraiban ülő osztálytársaikból, majd a gyerekek átvonultak a rendezvény helyszínéül szolgáló díszterem hátsó részébe, ahol meseismeretet igénylő kvízkérdésekre válaszolva mérhették fel tudásukat. A jó eredményeket elérő csapatok később egy online kvízt is kitöltöttek, így zárva a rendhagyó alkalmat.

Ajánljuk még a témában:

Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.
Nagykároly

Giurgiu-Kovács Mónika a nagykárolyi RMDSZ polgármesterjelöltje

Zsúfolásig megtelt a Nagykárolyi Városi Színház pénteken délután. Itt szervezték meg a helyi RMDSZ rangsoroló közgyűlését, melyen arról is döntés született, hogy ki lesz a Szövetség színeiben induló polgármesterjelölt.
Nagykároly

Kárpótolják a többnapos nagykárolyi áramszünet károsultjait

Több mint 175 ezer lejes kártérítést ítéltek meg azoknak a lakosoknak, akiket érintett a 2015-ös, több napig tartó nagykárolyi áramszünet. Három napnál is tovább maradt akkor áram nélkül a város mintegy fele.