Belföld

Megvan az első pár ezer napkollektor-támogatott!

(Fotó: freepik.com / prostooleh)
2024.02.02 - 09:22
Közzétette a napelemtelepítés-finanszírozással foglalkozó környezetvédelmi alap (AFM) a tényleges kedvezményezettek első tíz százalékát soroló listát.

Hiába lett elfogadva és iktatva a pályázat, hiába történt meg a szerelőcég kiválasztása, addig nem biztos hogy valaki elnyerte a házi fotovoltaikus rendszer telepítésére adott 20 ezer lejes támogatást, amíg a pályázó nem szerepel egy ilyen listán mint amit most közzétett az illetékes hivatal.

Áramtermelés

Összesen 87 ezren adtak le pályázatot tavaly nyáron egy ilyen rendszer telepítésére, amelyik a fényenergiát alakítja elektromos árammá, ami rásegít a háztartás áramfogyasztásának csökkentésére, ám a projektben illetékes környezetvédelmi alap egyelőre csak 9.566 pályázatot jelentett be sikeresként.

hirek/2024/februar/megvan-az-elso-par-ezer-napkollektor-tamogatott-freepik-com-fabrikasims.jpg
(Fotó: freepik.com / fabrikasims)
Aki már most szeretné böngészni a listát, EZEN a linken érheti el. A lista nem névsor, senki nem fogja magát neve alapján megtalálni, egyénre generált kód alapján lehet megtudni, hogy az adott háztartás a listán van-e. A kód, vagy a pályázat leadása után kapott e-mail-ben is megvan, 4 betűből plusz 16 számból áll, vagy az afm.ro oldalon bejelentkezve a felhasználói fiókban található meg.

Nincs költségvetés

Azért nincs kihirdetve a teljes lista, nyilatkozta Laurenţiu Neculaescu az AFM elnöke, mert még nincs jóváhagyva a környezetvédelmi alap idei költségvetése. Aki nem találja az ő pályázatához hozzárendelt kódot még nincs miért elkeseredjen, mert még hátra van pár tízezer pályázat elbírálásának kiközlése.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 
 

Ajánljuk még a témában:

Belföld

Nem kell tartós áramkimaradásoktól tartani

A kánikula miatt megnőtt az áramfogyasztás, de az energetikai miniszter szerint megalapozatlan az „árampánik”.
Szatmárnémeti

Áramszünetek Szatmárnémetiben július 15. - 19. között

Munkavégzés miatt feszültségmentesíti a vezetékeket az Electrica Distribuţie több szatmárnémeti címen is.
Szatmár megye

Tanulás szórakozva, természetvédelem játszva

Cél egy olyan generáció formálása, amely tudatában van a környezeti problémáknak.