Szatmár megye

Megkezdődött az aratás – indul az adománygyűjtés

2024.07.08 - 15:15

Az egész Kárpát-Medence magyar gazdatársadalmát megmozgató jótékonysági porogrammal kapcsolatban a falugazdászok arra hívják fel a partiumi gazdák figyelmét, hogy az idei aratásból származó búzaadományokat összeöntve és lisztté őrölve, olyan karitatív szervezetek, civil és egyházi fenntartású szociális intézmények, iskolák és óvodák, valamint gyermek- és idősotthonok konyháira fogják eljuttatni, amelyek szükségleteit a termelők és gazdálkodók önzetlen felajánlásai fedezik.

„Ez a program nem hivatalos kérésre, utasításra indult, ez a program a hagyományaink alapján, a magyar gazdák lelkéből fakadt. Azt üzeni, hogy a nemzet szolgálata, építése és a nemzetegyesítés programjának támogatása közös ügyünk, közös felelősségünk” – mondja a jótékonysági akciósorozat kapcsán Jakab István, a MAGOSZ elnöke.

A Partiumban számos gyűjtőpont jött létre amelyek listája a Partiumi Falugazdász Hálózat oldalán érhető el.

„A búzagyűjtési akcióhoz a falugazdászok mellett négy megye településeinek gazdálkodói, településvezetői, lelki gondozói és közéleti személyiségei is csatlakoznak. Valljuk: nem az a fontos, hogy hány tonnát adományoznak a gazdák, hanem az, hogy hány ember vesz részt az adományozásban. A cél szempontjából számunkra ugyanolyan fontos az is, aki csak 10-20 kiló búzát adományoz, hiszen ő is magáénak érzi a programot, akárcsak az, aki több tonnával járul hozzá” – mondja Kovács Szabolcs, a Partiumi Falugazdász Hálózat hálózati vezetője.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!