Szatmárnémeti

Megjelent az Erdélyi Gyopár idei első lapszáma

2024.02.09 - 17:31
Az Erdélyi Gyopár legfrissebb számában az EKEArt díjazott fényképei mellett a Száraz Magura körútjáról, a Sonkolyosi-szoros és környékének látványosságairól, de az Európai Hawaiiról, az Azori-szigetekről is olvashatnak az érdeklődők.

„Bármi is az az út vagy kihívás, amivel szembe kell néznünk, könnyed lélekkel, pozitív hozzáállással, minél kevesebb negatív terheléssel fogadjuk azt! Ne cipeljünk magunkkal felesleges terheket vagy negatív érzéseket, hanem induljunk el tervezetten, rugalmasan, könnyedén és derűsen az előttünk álló feladatok felé. Ezáltal könnyebb lesz az utunk, örömmel lépjük át azokat a nehézségeket, amelyekkel szembesülünk, és jobban élvezhetjük az élményt, a látványt.” – megszívlelendő sorok, amelyeket a Havasi Gyopár legfrissebb számának, A könnyed szív hegymászása vezércikkében olvashatnak. Követni való tanács nem csak a hegyen, hanem az életben is.

Az EKE-Várban végzett újabb munkálatokról olvashatunk az Erdélyi Gyopár legfrissebb lapszámában. Az EKE-tagok számára kiírt fotópályázat, a tizedik alkalommal megszervezett EKEArt díjazott fényképei mellett az ismert rovataink ezúttal sem maradnak el. A Nemesek nyomában szerkesztői A vargyasi Daniel-kastélyba, Egri Ferenc A Száraz Magura körútjára, a Hazajárók csapata A Maros mentén Bánságból Erdélybe hívja az olvasót. Balázs Katalin Erről írtak eleink rovatában többek között a székelység élethelyzetéről, egyesületünk szerepvállalásáról, a székely fiatalság útjának egyengetéséről ír. Ismét jelentkezik Az EKE Múzeum értesítője, és nem marad el a gombaismertető sem.

Miután a Királyerdő legszebb tájait, A Sonkolyosi-szoros és környékének látványosságait látogatjuk meg, külföldre is barangolhatunk, ezúttal Jelgava és Rundāle – a két lett barokk csoda helyszínére, illetve az Európai Hawaii, az Azori-szigetekre csalogatjuk olvasóinkat.

A folyóirat Szatmárnémetiben az egyesület irodájában vásárolható meg (Parângului utca 6., Cizma Beáta, tel. 0751-383556, e-mail: [email protected])

hirek/2024/februar/erdelyi-gyopar.jpg