Vidék

Látogatás Krasznabéltek varázslatos borospincéibe

2023.09.14 - 18:09
Krasznabéltek nem csak azért különleges, mert ásott pincéi egyediek az országban, de 370 borospincével sem büszkélkedhet túl sok település — szombaton egy rendhagyó rendezvényre hívják az érdeklődőket, amelyen 5 pincészet 24 nedűjét kóstolhatják meg, de nem hiányoznak a finom falatok és helyi gasztronómiai különlegességek, mint ahogy a tánc, a zene, a helytörténeti túra és a fergeteges csűrbuli sem.

Szeptember 16-án, szombaton 11 órától egy romantikus hangulatú, autentikusan felújított csűrbe várják a kitűnő borok iránt érdeklődőket Krasznabéltekre, a Varázslatos pincesor rendezvényre. Onnan egy welcome drink társaságában és egy rövid helytörténeti előadást követően indulhatnak el a borok szerelmesei a bélteki mesélő pincesort felfedezni. Öt helyi pincészet: a Nachbil, a Leiher, a Jurchis, a Hetei és a Cobusceanu nyitja meg kapuit ezen a napon, hogy a Picnic in the Vineyard bortúrázói megkóstolhassák ízletes boraikat, mindezt finom harapnivalókkal társítva.

hirek/2023/szeptember/2-13.jpeg

Aki kihagyná a borászat-látogatást, azt várja a csűr, ahol folyamatosan helyi gasztronómiai különlegességek, történetmesélés, gyereksarok, hintózási lehetőség, helytörténeti túra várja az ide érkezőket, egy nyugodt, régen elfeledett falusi közegben.

A természet és a szőlőültetvények felfedezése után mindenki számára a csűrben folytatódik a nap, néptáncosok, fúvószenekarok előadásával, melyet a vacsora után egy fergeteges csűrbuli zár majd a bélteki csillagos ég alatt. 

hirek/2023/szeptember/3-8.webp

Hogy a rendezvény és a bélteki borok híre mindenkihez eljusson, a City Rádió csapata erre a napra kitelepül Krasznabéltekre, az élő műsorban pedig a helyi borászok is szót kapnak!
„A krasznabélteki borok kiemelkedő minőségűek, megérdemlik, hogy még szélesebb körben ismertté váljanak. A mesélő pincesor rendezvény pedig nem csak a borokra, hanem a környezetre, hagyományokra fókuszálva népszerűsíti a borvidéket” – mondja Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a főszervező Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora. 

A Varázslatos pincesor rendezvényre az ALL PASS jegyet vásárlók autóbusszal juthatnak el Szatmárnémetiből. Indulás 10 órakor a székesegyház elől, a visszaút indőpontjai pedig az igények alapján alakul!

További információért és jegyvásárlásért látogasson el a www.zazouevents.com oldalra és kövessék a Partiumi Falugazdász vagy a Zazou Social Events and More Facebook-oldalát.

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2023/szeptember/1-13.jpeg