Nagykároly

Kovács Jenő: nincs más fegyverünk, csak az oltás

2021.10.05 - 07:34

A nagykárolyi elöljáró arra biztat mindenkit, hogy igényelje a koronavírus-fertőzés elleni vakcinát.
Kovács egyenesen felelőtlennek minősítette az oltáselleneseket, kiemelten azokat a személyeket, akik véleményformálóként igyekeznek tetszelegni a köz előtt.
„Nagyon aggasztónak találom, hogy a nagykárolyiak közül kevesen élnek az oltás lehetőségével. Tudom, hogy az oltásellenesek most szidalmazni fognak, mégis felteszem azt a kérdést: miért nem akarjuk elfogadni, hogy jelenleg a vírussal szembeni egyetlen védekezési mód az oltás? Nyilván sok mindent megkérdőjelezhetünk, de el kell fogadnunk azt a tényt, hogy több millió ember beoltatta magát szerte a világon és azokban az országokban, ahol magas az oltottak aránya, és nem betegszenek meg olyan magas számban az emberek. Hány embernek kell még meghalnia? Hány embernek kell bekerülnie az intenzív terápiás részlegre ahhoz, hogy az emberek megértsék, csak az oltással állíthatjuk meg a COVID-19-járvány terjedését? Ki merem jelenteni, hogy azok, akik oltásellenességüket harsogják, felelőtlenek és meggondolatlanok. Nem ijesztgethetik az embereket mindenféle apokaliptikus víziókkal vagy képzeletbeli mikrocsipek beültetését hangoztató ostoba elméletekkel. Meddig lehet még hülyíteni a népet? Kinek fűződik érdeke ahhoz, hogy ilyen mértékben hülyítse az embereket, és ők miért hagyják magukat ennyire manipulálni? Hiába szidnak, akkor is folyamatosan az oltás fontosságát fogom hangsúlyozni, és népszerűsíteni fogom az immunizálást, mert jelenleg ez az egyetlen fegyverünk a pandémia megállításáért folytatott küzdelemben” — jelentette ki Kovács Jenő.

Ajánljuk még a témában:

Külföld

Joe Biden koronavírusos lett

Koronavírussal fertőződött meg Joe Biden; az elnök lemondta szerdai kampányprogramját - közölte a Fehér Ház.
Belföld

689 koronavírusos eset az országban

58 személyt kezelnek kórházban koronavírussal, közülük nyolcat intenzív osztályon.
Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.