Szatmár megye

Kohó üzemmódba kapcsol a nyár!

Az Apaserv egyik köztéri párakapuja Szatmárnémetiben. Szükség lesz mindenre ami enyhülést hoz a nagy hőségben. (A szerző felvétele)
2024.07.08 - 12:58

Csütörtökre Szatmár megyébe is „bekapcsolja” a perzselő üzemmódot a nyár, az eddig csak a déli megyékre kiadott hőségriasztás keddtől érvényes lesz mifelénk is.

Már vasárnap is kegyetlen meleg volt és egy húsz foknál is melegebb éjszaka után hétfőn már fékezhetetlenül tombolt a nyár.

Sárga hőségriadó

Nyolcadikán már 33 fokon tetőzött a kánikula, de még itt sem áll meg a „sárga szédület” ámokfutása, tizenegyedikétől már 37 fokos nappali hőmérsékletet ígér a meteorológia. Árnyékban! 
Július kilencedikétől sárga hőségriadó van érvényben Szatmár megyére érvényesen is, aznap 35 fokon fog tetőzni a hőség.

Éjszakai meleg

Csütörtöktől jön az igazi haddelhadd, onnantól kezdve már éjszaka sem fog húsz foknál kevesebb, ami amúgy igazi trópusi jellegzetesség és az a baj vele, hogy az egyébként enyhet ígérő sötét napszakban sem fog eléggé lehűlni sem kint, sem a lakásokban a levegő, már a reggelek is kellemetlen melegben indulnak majd.

Eső: egy hét múlva

Eső ezen a héten, csak a hegyekben várható, Szatmár megyében csak hétfőn, július 15-én lehet csapadékra számítani, de nagy lehűlést ez sem fog okozni jövő héten is maradnak a harminc fok fölötti nappali hőmérsékletek.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 
 

Ajánljuk még a témában:

Szatmár megye

Megnőtt a vízfogyasztás a meleg időben

Tízszázalékos többletigényt regisztrált az Apaserv Rt. az utóbbi időszakban.
Szatmár megye

Nem dőlt meg a nyári melegrekord

Bármennyire is hihetetlen, volt már a mostaninál is melegebb Szatmár megyében. Nem volt elég a rekorddöntéshez a tizenhatodikai nappali maximum...
Belföld

Halálos áldozatai is vannak a kánikulának

Többen meghaltak, sokan eszméletlen állapotban kerültek kórházba Romániában, miután hőgutát kaptak a napok tartó rendkívüli hőség következtében.