Nagykároly

Kiállítással készültek az egyesület tagjai

A Károlyi-kastélyban bemutatott fotókat meg is vásárolhatják az érdeklődők, ezzel is támogatva a nagykárolyi egyesületet (Forrás: SZFÚ)
2022.03.03 - 13:30
Ebben az évben is elmaradt a nagykárolyi Werdnig–Hoffman Egyesület tagjainak azon felvonulása, mellyel a ritka betegségben szenvedők problémáira igyekeznek ráirányítani a figyelmet.

Idén a ritka betegségben szenvedők emléknapján fotókiállítás nyílt a Károlyi-kastélyban az egyesület elnökének, Veres Robert „Bobinak” a képeiből.
Bobi saját szemszögből igyekezett megmutatni a világot. Veres Robert veleszületett izomsorvadásban szenved, kerekesszékes. Öntudatos fiatalember, aki az élet számtalan területén sikerrel próbálta ki magát. Egyik hobbija a fotózás, és mint mondta, nagyon örül, hogy a Nagykárolyban megnyílt kiállítás révén a nagykárolyi közönség is megismerheti munkásságát. Bobi képei egyébként év elején egy naptárban is helyet kaptak. A marosvásárhelyi székhelyű, HIFA-Románia Segítség Mindenkinek Egyesület gondozásában ugyanis megjelent egy kiadvány, melynek minden oldalát az általa készített fotók díszítik. 
„Minden évben megszervezzük felvonulásunkat, mellyel a mozgássérültek, illetve a genetikai betegségekben szenvedők létezésére, illetve problémáira igyekszünk ráirányítani a figyelmet. Külön öröm számunkra, hogy nagyon sokan csatlakoznak a felvonulásunkhoz, ez mindig egy plusz töltetet ad ahhoz, hogy folytassuk munkánkat. 
Részesei vagyunk egy nemzetközi kezdeményezésnek, mely RDD 2022 néven folyik. Ennek a kampánynak idén a méltányosság a témája. Arra biztatunk mindenkit, hogy: Oszd meg színeidet! Oszd meg történetedet! — ez a fotókiállításunk mottója is. A fotók a Károlyi-kastély előcsarnokában tekinthetők meg, és meg is vásárolhatók. Az eladásukból vagy az esetleges adományokból származó összeget pedig egy régi nagy álmunk beteljesítésére fordítja egyesületünk.

Nagy tervünk az, hogy legyen egy helyünk a táboraink megrendezésére, egy olyan hely, mely teljes egészében a speciális igényű emberekhez van igazítva. Sikerült telket vásárolnunk egy felújításra váró házzal, azonban a munkálatok elvégzéséhez támogatásra van szükségünk. Szeretnénk megköszönni Bogdan Georgescu igazgatónak és dr. Carmen Căprariunak, hogy mindig velünk és a ritka betegségekben szenvedő betegekkel voltak, és segítettek minket. Bárki, aki támogatni kívánja ezt a projektet, adományozhat építőanyagokat vagy közvetlenül a Werdnig–Hoffman Egyesületnek. Mindazok, akik anyagilag is hozzájárulnának a munkánkhoz, készpénzes befizetéssel vagy átutalással tehetik meg a RO96BTRL03101205C51472XX lejes vagy a RO32BTRLEURCRT00C5147201 eurós számlaszámra. Elérhetőségek: Veres Robert, tel.: 0744.666.715, e-mail: [email protected]. Minden segítséget és támogatást nagyon köszönünk” — mondta Veres Robert. SZFÚ

Ajánljuk még a témában:

Nagykároly

Vadonatúj tűzoltólaktanyája van Nagykárolynak

Itt székel az a speciális pirotechnikai egység is, amelynek feladata a különböző robbanóeszközök (gránátok, lövedékek, bombák stb.) tárolása és megsemmisítése.
Szatmárnémeti

Natalia Iocsak autóversenyző az Auto & Moto + Gastro Expón

Az Auto & Moto Expo Szatmárnémeti 2024 új járműmodellekkel, fejlett csúcstechnológiával, zenei programokkal és egy meglepetésvendéggel várja az autó- és motorkerékpár-kedvelő közönséget. De ez nem minden. A szervezők úgy gondolták, az autós-motoros világ legújabb bemutatkozásainak sava-borsa lesz a Gastro Expo Szatmárnémeti első kiadása is ugyanott.
Nagykároly

Giurgiu-Kovács Mónika a nagykárolyi RMDSZ polgármesterjelöltje

Zsúfolásig megtelt a Nagykárolyi Városi Színház pénteken délután. Itt szervezték meg a helyi RMDSZ rangsoroló közgyűlését, melyen arról is döntés született, hogy ki lesz a Szövetség színeiben induló polgármesterjelölt.