Szatmárnémeti

Jövő tavaszra már pihenőövezet lesz a Szamos-part

2024.07.05 - 14:16

„Meggyőződésünk, hogy a beruházás elkészülte után a Szamos-part vonzó területté válik a szatmáriak számára, játszótérrel, korszerű szabadidős és sportolási lehetőségekkel, kisebb rendezvények számára alkalmas terekkel. Folytatjuk a Szamos-part pihenőövezetté alakítását a vasúti hídig” – nyilatkozta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere. 

hirek/2024/07-julius/szg.jpg

A város zöldterületeinek revitalizációját, a közterületek fejlesztését, korszerű szabadidős lehetőségek, pihenő-, sport- és játszóterek kialakítását prioritásként kezeli a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. 
hirek/2024/07-julius/szc.jpg

A 2014–2020-as Regionális Operatív Programból finanszírozott, A Szamos-part két híd közötti szakasza leromlott területének átalakítása pihenőövezetté megnevezésű projekt célja a Szamos-part leromlott és használaton kívüli területének revitalizációja. A területet pihenőövezetté alakítják, korszerű rekreációs terekkel hozzák közelebb a szatmáriakhoz a Szamost.
hirek/2024/07-julius/sza.jpg

A két híd közötti szakaszon nagy kiterjedésű zöldövezetet alakítanak ki, fasorokkal, padokkal, közvilágítási rendszert építenek ki és internetelérési lehetőség is biztosítva lesz.
A projekt keretében a part legnaposabb részén, a gyalogoshíd és a móló tövében alakítják ki a játszóteret – különböző korosztályok számára, beleértve a mozgássérülteket is –, valamint a felnőttek számára szabadtéri fitneszgépekkel felszerelt sportterületet.
hirek/2024/07-julius/szd.jpg

Két móló is épül, megkönnyítve a kijutást a vízre, beleértve a kajakosok edzéseit is. Lesz egy rendezvényszínpad is, amely mellett egy 500 férőhelyes lelátó is megépül.
A gyalogoshíd Golescu híd felőli végénél egy rekreációs területet alakítanak ki, a fás részeken pedig függőágyakat is kihelyeznek.
hirek/2024/07-julius/szf.jpg

A projekt összértéke 8 493 748,01 lei. A beruházás megvalósításának határideje 2025. május 31.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!