Szatmárnémeti

Jövő tavaszra elkészül a Szamos-parti pihenőövezet

2024.07.04 - 08:01
Egyre látványosabb a szatmárnémeti Szamos-part pihenőövezetté alakítása: a folyamatosan zajló munkálatok nyomán lassan-lassan kirajzolódik egy új, rendezett zöldövezet, amelyet a tervek szerint jövő tavasztól használhat kikapcsolódásra, feltöltődésre a lakosság.

A munkagépek már április végén felvonultak a szatmárnémeti Szamos ártér Decebal és Golescu híd közötti szakaszán, mostanra pedig már egyre inkább kezd kirajzolódni az az új kikapcsolódási övezet, ahol a lombos fák alatt gyerek-, sport- és kulturális rendezvényeket is szervezni lehet hamarosan. 

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, jövő tavasszal már ezt a szakaszt is be lehet vonni a város vérkeringésébe: a pihenőövezetet sétára, játékra, kisebb rendezvényekre is lehet majd használni. Sétányokat alakítanak ki, kis amfiteátrum is helyet kap.

"Sajnos, tisztában kell legyünk azzal, hogy mivel a Szamos itt nem rendelkezik szabályozott duzzasztógáttal, úgy mint a Körösök vagy a kolozsvári részen a Szamos, ezért a vízügyi hatóság nem engedélyezi olyan állandó épületek, például éttermek építését, amelyeket egy vízszintemelkedés megrongálna. Ez persze nem is lenne okos dolog, hiszen bármikor változhat a Szamos vízszintje Szatmárnémetiben, de ettől eltekintve igyekszünk egy olyan beruházást megvalósítani, ami azt a célt is szolgálja, hogy közelebb hozzuk a Szamost a szatmáriakhoz, egy nagy területű zöldövezetet biztosítsunk a kikapcsolódáshoz, ahol mindenki jól érezheti magát és kisebb rétegrendezvények is megvalósíthatók" – nyilatkozta a munkálatok kapcsán Kereskényi Gábor polgármester.

Hírszerkesztő