Szatmár megye

Ízek és hagyományok fesztiválja Szamoskrassón

Fotók: Kallós Zsolt Eduárd polgármester Facebook-oldala
2024.07.07 - 11:36
Szombaton, július 6-án immár második alkalommal rendezték meg Szamoskrassón az Ízek és Hagyományok Fesztiválját.

Második alkalommal gyűlt össze Szamokrassó és a környék apraja-nagyja, hogy részt vegyen a szórakoztató, kulináris és sportprogramokat kínáló Ízek és Hagyományok Fesztiválján.

A szervezők, az Ifjú Galagonya Egyesület és a Kolcsi Ifjúsági Egyesület idén is kitett magáért, hogy a Szatmár Megyei Tanács és a Kolcsi Polgármesteri Hivatal támogatásával létrejött rendezvényen mindenki megtalálhassa a neki való programot és kellemesen kikapcsolódhasson.

Márpedig programokból nem volt hiány: már a reggeli órákban rotyogni kezdtek a bográcsfőző verseny keretében készített finomságok, délelőtt 10-től pedig a helyi sportcsarnokban a focibajnokság is elrajtolt. A traktorfelvonulás, mely Dobrácsapátiból indult és Szamoskrassóig tartott, idén is sok nézelődött vonzott, csak úgy, mint a Szatmár Megyei Díszgalamb és Kisállattenyésztők Szövetségének egész napos kiállítása.

A gyerkőcök számára bábszínházi előadásokkal is kedveskedtek: a Manócska Bábszínház A három kecskegida című előadást román nyelven, a Jancsi és Juliskát magyar nyelven adta elő, a délután folyamán pedig színes gyermekfoglalkozásokon is részt vehettek az ovisok és iskolások a Borókagyökér Egyesület szervezésében.

A színpadon a kora délutáni hivatalos megnyitón Kallós Zsolt, Kolcs község polgármestere köszöntötte jelenlévőket, egyúttal megköszönve a szervezőknek a lelkes munkát, melynek köszönhetően idén már másodjára ünnepelhetnek közösen az Ízek és Hagyományok Fesztiválján.  

"Hagyományokkal és ízekkel volt ma csordultig Szamoskrassó, ahol idén is fantasztikus hangulatban telt az Ízek És Hagyományok Fesztivál. Gratulálok a szervezőknek, Kallós Zsolt Eduárd polgármesternek és csapatának. Ez egy csodálatos ünnep, ahol  mindenki megmutathatja azokat az értékeket, melyeket a gasztronómiában képvisel az ő közössége. Hajrá Kolcs község!" – mondta az eseményről Nagy Szabolcs parlamenti képviselő, a Szatmár megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, aki maga is örömmel vett részt a rendezvényen.

A délutáni és esti órákban a színpad körül volt a legnagyobb nyüzsgés, ahol rengeteg fellépőt üdvözölhetett a közönség: elsőként a helyi óvodások és iskolások léptek fel, majd román, magyar és roma néptánccsoportok szórakoztatták a jelenlévőket. Fellépett Petrică Mureșan, a Röpike néptánccsoport, az esti órákban operett előadás is volt az Orfeum Hungarikum előadásában, volt mulatós pop-koncert Henrykkel, az idei fesztivál pedig a rendkívül népszerű és közkedvelt magyarországi Republic fellépésével zárult.

Hírszerkesztő

Ajánljuk még a témában:

Vidék

Lázári: operettgála az idősek tiszteletére - KÉPGALÉRIA

Szépkorúak találkozóját szervezte a lázári RMDSZ vasárnap, az Orfeum Hungaricum volt a nap fénypontja, a község idős lakosai a nap díszvendégei.
Nagykároly

Giurgiu-Kovács Mónika a nagykárolyi RMDSZ polgármesterjelöltje

Zsúfolásig megtelt a Nagykárolyi Városi Színház pénteken délután. Itt szervezték meg a helyi RMDSZ rangsoroló közgyűlését, melyen arról is döntés született, hogy ki lesz a Szövetség színeiben induló polgármesterjelölt.
Vidék

Lázári: szavalt a száműzött március - KÉPGALÉRIA!

Forradalmi idézetekkel teletűzdelt falak előtt zajlottak a március 15-i megemlékezések pénteken Nagypeleskén és Lázáriban. Nem véres zászló alatt, de ma is harcolni kell a szabadságért, azt mindig el akarják venni.