Szatmárnémeti

Ivóvízlelőhelyek a kánikulában

2024.07.10 - 12:07

Aki ivóvíz nélkül marad, vagy hűteni szeretné magát, jusson eszébe, hogy a megyeszékhelyen több helyen üzemelnek utcai csobogók, fogyasztásra alkalmas normális csapvizet szolgáltatva ingyen. 

Komolyan és tartósan megtelepedett a megye és a megyeszékhely fölött a kánikula, ha eddig forróság volt, akkor most még nagyobb forróság következik, árnyékban mért 38 fokos maximumokról szólnak a következő napok előrejelzései.

Szomjoltás, hűtés

Aki sokat jár a városban szabad ég alatt, vigyen magával vizet, gondoljon arra, hogy a felforrósodott aszfalt tovább emeli a hőmérsékletet!
Aki ivóvíz nélkül marad, vagy hűteni szeretné magát, jusson eszébe, hogy a megyeszékhelyen több helyen üzemelnek utcai csobogók, fogyasztásra alkalmas normális csapvizet szolgáltatva ingyen.

A kutak

Vannak ilyenek az A. I. Cuza utcában, a Sugárúton (I. C. Brătianu sugárút), az új főtéren (a BCR bank épülete mellett), a Villanyóránál (a színház utcájának a sarkán), a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház bejáratánál, a Vasile Lucaciu/Árpád sugárúton utcában ( a Transilvania tömbháznál), a Kossuth-kert főbejárata előtt, a régi központi parkban (a Pannónia/Dacia szállóval szemben) kettő is, a 16-os laktelepi Csend parkban, illetve a Brânduşa parkban, a Károlyi út és az Universului utca kereszteződésében, a Károlyi úton, a Shopping Cityvel szemben, valamint a 17-es lakótelepi UFO-parkban.

Bejelentés

Ha valaki nem működő, vagy megrongált csobogóra bukkan, az Apaserv Rt. ügyfélszolgálatát hívja a 0261/721-051-es, vagy a 0734/221-096-os számok valamelyikén. Ha valaki rongáláson kap rajta valaki mást, a városi rendőrséget a 0361-919-es számon érheti el.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

(Fotó: archív)

 

Ajánljuk még a témában:

Szatmár megye

Megnőtt a vízfogyasztás a meleg időben

Tízszázalékos többletigényt regisztrált az Apaserv Rt. az utóbbi időszakban.
Szatmár megye

Figyeljünk a csapvízfogyasztásra! — kéri a szolgáltató

Mindig érdemes spórolni a csapvízzel, de a mostani kánikulai viszonyok között ez főleg így van. Pár javaslattal állt elő a szolgáltató.
Szatmárnémeti

Vörös kódon túl is van kánikula-enyhítés

Utcai vízosztópontokon is enyhüléshez lehet jutni, de rendelkezésre állnak közhivatalok is, ha valaki támaszt keres a nagy melegben.