Szatmárnémeti

Indulhat a forgalom nemsokára a régi főtéren

A főtér egy pontjában összpontosult mostanra a tennnivaló. (A szerző felvételei)
2023.12.06 - 12:06
Nem csak az év közeledik a végéhez, de a szatmárnémeti régi főtéri munka is. Napok kérdése, hogy megindulhasson az autós közlekedés a főtérnek az erre szánt részén.

Az utolsó métereken rakják a kőburkolatot a Vécsey-ház előtt a munkások, a főtér többi részén már helyükön vannak a kövek, készen van a „macskaköves” (Kazinczy) utca is. Mint már írtuk, a végleges főtérlezárás ellenére a Vécsey-ház előtt, a Kazinczy és az A. I. Cuza (Eötvös) utca között lesz kétirányú civil autós forgalom. A park többi részén a kőburkolat gyalogosoknak, bicikliseknek, a tömegközlekedésnek, rendőröknek, mentőknek, tűzoltóknak, az árufeltöltőknek és a célforgalomnak készült, mert a főtér másik három oldalán nem lesz átmenő autós forgalom.

Hétfőn?

Nem hivatalos infónk van arról, hogy állnak tehát azon a főtérszakaszon, ahol lesz civil autós forgalom, a helyzet állása és a munkatempó szerint már jövő héten olyan állapotban lesz a burkolat a park déli oldalán, hogy közlekedhetnek rajta a járművek. A zöldövezet még nincs kész, de az ágyásokban lehet dolgozni úgy is, ha már járnak az autók.

hirek/2023/december/img-4769.JPG
Már tényleg csak pár méter burkolat hiányzik
Közösen döntik el

A nyitás hivatalos időpontja hétfőn fog eldőlni, tudtuk meg Kereskényi Gábor  polgármestertől. Látni kell, hogy tényleg nem jött közbe semmi és az utolsó köve is a helyén van az úttestnek, tette még hozzá az elöljáró. „Egyelőre úgy van megbeszélve, hogy december 11-én fogunk tehát leülni a kivitelezővel és a közlekedésrendészet képviselőivel és közösen döntünk a nyitás időpontjáról.” – mondta.

Princz Csaba

hirek/2023/december/img-4760.JPG
Autóval is járható lesz a Păstrăvului utca felől és felé a déli főtérszelet.

Ajánljuk még a témában:

Szatmárnémeti

Hamarosan kezdik a gyalogos-felüljárók javítását

Pár nap és nekifog a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által megbízott cég újjáépíteni a Transilvania sugárúti átjáró-párt.
Szatmárnémeti

Áramszünetek Szatmárnémetiben július 15. - 19. között

Munkavégzés miatt feszültségmentesíti a vezetékeket az Electrica Distribuţie több szatmárnémeti címen is.
Szatmárnémeti

Bolhák, nomádok és patkányleves

Nem csak a kánikulai hőmérsékletekben, de július tizedikén képekben, ízekben és sztorikban is Szatmárnémetibe látogat a mesebeli Afrika.