Sport

Futball: döntetlen lett a Máramarossziget – Szatmárnémeti meccs

Még érződik a téli pihenő hatása, úgyhogy kellenek a felkészülési meccsek, hogy robbanékony legyen a csapat. (Fotó: SzOVSK)
2024.02.07 - 08:48
Kedden a szatmárnémeti LPS – Dinamo Sportbázis műfüves pályáján játszott felkészülési mérkőzést a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdrúgócsapata a Liga 3-ban csoporttárs Máramarosszigeti VSK ellen.

Egy hónap alapozás után, amikor napi egy edzéssel, és három idegenbeli barátságos mérkőzéssel (2-2) készültek a fiúk, most edzőtáborba vonultak, hol két edzés a napi program. Kedden viszont a máramarosszigetiekkel mérkőztek, ahol Cosmin Iuhas edző tesztelhette a teljes keretét.

Hibák, gólok, keresztpasszok

Egy jó iramú mérkőzés volt, és a találkozó elején tapasztalt enyhe hazai mezőnyfölény ellenére a vendégek voltak azok, akik előbb betaláltak: egy védelmi hiba után Raul Hreniuc élt a lehetőséggel, és a gólvonaltól egy méterre tolta a labdát a kapuba (0–1).
Zsiga Ervin mesteri keresztpassza után Denis Lazăr hagyta ki az egyenlítési lehetőséget, viszont a 36. percben a csapatkapitányunk, Zsiga pípára küldött labdája talált be (1–1).
A szünet előtt viszont a vendégek ismét előnyhöz jutottak: a kapu előtt ellopot labdával Yolou Guigui Theo Julien törhetett kapura, és ziccerből nem hibázott (1–2).
A csereként beállt „veterán” Gueye Mansour egyenlített, aki a vendégegyüttes büntetőterületén szerzett labdát küldte a szigeti kapuba (2–2).
Akár a győzelem is meglehetett volna, viszont Cosmin Zamfir nagy helyzetet hagyott ki, így maradt a 2–2-es végeredmény.

A Lotus ellen

A fiúk folytatják az alapozást az edzőtáborban, pénteken pedig egy másik csoporttárs, a Félixfürdői Lotus ellen játszanak majd újabb felkészülési meccset.
Az Olimpia VSK eddig négy téli barátságos mérkőzést játszott: egy győzelem, két döntetlen és egy vereség a mérleg.

Nehezen megy a játék

„Több felállást is használok egy mérkőzés során, hiszen a felkészülési időszakban látni szeretném a keret összes játékosának a teljesítményét, és ennek alapján, az első bajnoki fordulóig megtaláljam a legjobb kezdő tizenegyet. Mivel a felkészülési időben vagyunk, nyilván még nehezen megy a játék, a fiúk figyelmetlenebbek egyes helyzetekben, de ez az idő pont alkalmas ezen hibák kijavítására” – nyilatkozta Cosmin Iuhas edző.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS
Szatmárnémeti Olimpia VSK – Máramarosszigeti VSK 2–2 (1–2)
Gólszerzők: Zsiga Ervin (36.), Gueye Mansour (60.), illetve Raul Hreniuc (9.), Yolou Guigui Theo Julien (40.).
Olimpia VSK: Denis Moldovan – Alin Burdeț, Florin Mureșan, Paul Copaci, Cătălin Oanea, Pop Nándor, Adrian Bura, Denis Lazăr, Zsiga Ervin, Viorel Chinde, Cosmin Zamfir.
Játszottak még: Rareș Oșan, Patric Toderan – Raul Apai, Emanuel Negru, Răzvan Prodan, Tudor Lucaci, Adrian Micaș, Alin Ferenți, Adrian Zbona, Septimiu Kolbasz, Gueye Mansour.
Edző: Cosmin Iuhas

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Nagybányai Minaur – Szatmárnémeti Olimpia VSK 2–2
Szatmári gólszerzők: Zsiga Ervin (11-esből), Adrian Bura.
Nyárádtői Unirea – Szatmárnémeti Olimpia VSK 0–1
Gólszerző: Adrian Bura
Nyárádtői Unirea – Szatmárnémeti Olimpia VSK 1–0

Szatmárnémeti Olimpia VSK

Ajánljuk még a témában:

Sport

Futball: kikapott az U – Cluj-tól az Oli

Egy szuperligás csapat győzte le kedden az Olimpia VSK együttesét.
Sport

Karate: harmadik világbajnoki címét szerezte Daiana Vancsa

Florin Curileac edző szatmárnémeti tanítványa javított tavalyi eredményén.
Sport

Futball Eb: megérdemelten nyertek a spanyolok

Sokkal többet birtokolták a labdát az ibériaiak és ötször annyi szögletük volt mint az angoloknak.